Πιπεριές Γεμιστές στο Φούρνο με Τυρί

Σήμερα το μενού έχει πιπεριές γεμιστές στο φούρνο με τυράκι, ζαμπόν και φρέσκια ντομάτα είτε σαν ορεκτικό, είτε σαν κυρίως πιάτο για όσους αγαπάνε τις πιπεριές. Για πιο έντονη και παραδοσιακή γεύση, προτείνω να τις ραντίστε με λίγο ξύδι.

Πιπεριές Γεμιστές

Υλικά:

  • 10 πιπεριές κέρατο
  • 200 γρ τυρί γραβιέρα σε ραβδάκια
  • 10 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
  • 2 ντομάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το καπάκι και αφαιρούμε τα σπόρια.
Αφού έχουμε προετοιμάσει και κόψει το τυρί, το ζαμπόν και τη ντομάτα, γεμίζουμε τις πιπεριές.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο και τις στρώνουμε στη σειρά.
Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο λαδάκι ακόμα, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε το φούρνο και ραντίζουμε με λίγο ξύδι για πιο έντονη γεύση.

Περισσότερα ορεκτικά :

Μανιτάρια Τηγανιά

Μελιτζανοσαλάτα

Φέτα Τηγανητή με Μέλι

Κιμαδόπιτα Μούρλια!!!