Κιμάς Κοκκινιστός Πεντανόστιμος!

Μία πολύ νόστιμη συνταγή για κιμάς, είτε να συνοδεύσετε τα μακαρόνια, είτε να το χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση για το παστίτσιο ή παπουτσάκια κλπ. Η διαφορά είναι πως αν φτιάξετε κοκκινιστό κιμά για γέμιση, θα πρέπει να μην έχει τόση σάλτσα.

κιμάς κοκκινιστός

Υλικά:
Μισό κιλό κιμά μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντοματάκι κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτήρι κρασιού κρασί
1 πιπεριά πράσινη κέρατο ή κίτρινη
2 κ.γ μοσχοκάρυδο
Μισόξυλάκι κανέλας
1/3 κ.σ. ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με τον πελτέ στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον κιμά και επίσης σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με κρασί.

κιμάς κοκκινιστός
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το κονκασέ αφού το έχουμε περάσει από το μούλτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και την πιπεριά κομμένη στη μέση, απλά να δώσει τη γεύση της τον κιμά.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι να σκεπάσει εντελώς το φαγητό μας, χαμηλώνουμε και βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου, ενώ κάθε τόσο βλέπουμε μήπωε χρειάζεται να προσθέσουμε έξτρα νερό. Μόλις ο κιμάς έχει αρχίσει να δένει κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να πάρει τη θερμοκρασία.