Ένα super tip για να διαλέξεις το σωστό ρουζ!

Θέλετε να βρείτε την απόχρωση ρουζ που να σας ταιριάζει; Μάθετε αυτό το έξυπνο μυστικό!

Το να βρείτε την ιδανική απόχρωση στα προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σκεφτείτε πόσα κόκκινα κραγιόν έχετε και πόσα από αυτά θεωρείτε ότι σας ταιριάζουν 100%. Το ίδιο ισχύει και για τα ρουζ! Ροζ ή ροδακινί; Ματ ή shimmery; Και κάπως έτσι, οι περισσότερες έχουμε καταλήξει με κάμποσα ρουζ αχρησιμοποίητα στο νεσεσέρ μας.

Το ερώτημα βέβαια είναι: Ποια απόχρωση είναι ιδανική απόχρωση για εμένα; Δηλαδή ποια ταιριάζει με την απόχρωση της επιδερμίδας σας;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και να τραβήξετε προς τα κάτω με το δάκτυλό σας το κάτω χείλος σας. Το χρώμα που βλέπετε στο εσωτερικό των χειλιών σας είναι αυτό που πρέπει να έχει το ρουζ σας.

Κι αυτό γιατί, το χρώμα στο εσωτερικό του κάτω χείλους είναι ελαφρώς διαφορετικό από την υπόλοιπη επιδερμίδα μας, αλλά καθόλου παράταιρο. Για παράδειγμα αν είστε ανοιχτόχρωμη και το εσωτερικό των χειλιών σας είναι ροζ , τότε ροζ είναι και η ιδανική απόχρωση για εσάς!

Το μυστικό

Τα ρουζ κυκλοφορούν σε διάφορους τύπους, compact, σκόνη, κρεμώδη ή ακόμα και στικ. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, θα επιλέξετε και το ιδανικό για σας. Εάν είναι ξηρή ένα κρεμώδες ρουζ είναι ιδανικό για σας, ενώ εάν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, ένα ρουζ σε μορφή compact ή σκόνη είναι το κατάλληλο. Το στικ είναι πιο δύσκολο στη χρήση, οπότε εάν είστε αρχάρια καλύτερα να το αποφύγετε.