Διάλεξε το σωστό μαγιό ανάλογα με το σώμα σου

Μάθε τα tips για το πιο έξυπνο swimsuit shopping που έκανες ποτέ…

Ας πούμε ότι όλο τον χειμώνα απέφευγες τις πολλές μακαρονάδες και τις πίτσες για να βγεις γεμάτη περηφάνια στις παραλίες.  Άλλες φορές πάλι δεν σου καιγόταν καρφάκι, αφού το καλοκαίρι έμοιαζε στα μάτια σου όνειρο μακρινό…

Μπράβο σου έτσι κι αλλιώς… Μικρή ή μεγάλη η προσπάθεια σου, σίγουρα το κορμί σου αξίζει και φέτος το σωστό μαγιό. Αυτό που θα το αναδείξει στο μάξιμουμ κι ας είναι η αυτοπεποίθησή σου στο μίνιμουμ.

Οι 3 παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς πριν μπεις στο παραβάν είναι οι εξής:

1) Βρες το σωματότυπό σου
Αυτό είναι το  Α και το Ω για τη σωστή επιλογή του καινούργιου σου μαγιό. Αν το σώμα σου θυμίζει περισσότερο αχλάδι, αν οι γοφοί σου είναι μεγαλύτεροι από το πάνω μέρος του σώματος σου. Το σχήμα μήλου είναι σχεδόν το αντίθετο από το προηγούμενο, ενώ το σχήμα κλεψύδρα προκύπτει όταν οι αναλογίες σου είναι ίσες. Το τέταρτο σχήμα, το κάθετο, που είναι γνωστό και ως μπανάνα ή χάρακας, προκύπτει όταν δεν έχεις σχεδόν καθόλου καμπύλες.

2) Ναι στην ποικιλία

Πήγαινε σε μαγαζί/μαγαζιά με μεγάλη ποικιλία σε μαγιό, για να μην πελαγώσεις, αλλά και να μην απογοητευτείς από όσα λίγα δοκιμάσεις. Πολλές φορές δε φταις εσύ, αλλά τα μαγιό που επιλέγεις, γιατί δυστυχώς δε σημαίνει πως όσα είναι ωραία, είναι κατάλληλα και για το σώμα σου.

Όσο για τις online αγορές μαγιό, καλύτερα να προτιμήσεις ένα κατάστημα παρά ένα site -τουλάχιστον, για το βασικό μαγιό σου.

3) Το σωστό χρώμα & ύφασμα 
Το μυστικό για το σωστό μαγιό είναι να τραβήξεις τα βλέμματα στα δυνατά σου σημεία.

Για να κάνεις λοιπόν πιο έντονο το δυνατό σου σημείο, επίλεξε ένα φωτεινό χρώμα, ενώ για να κρύψεις κάτι επίλεξε ένα ουδέτερο ή σκούρο χρώμα.

Αν το δέρμα σου είναι ανοιχτόχρωμο και μαυρίζεις δύσκολα, τότε αγόρασε ένα μαγιό σε τόνους του μοβ, καφέ, navy ή του μαύρου. Για σκουρόχρωμες επιδερμίδες, ιδανικά είναι τα φωτεινά χρώματα.

Αν θέλεις να προσθέσεις όγκο σε ένα σημείο, πχ στους γοφούς, διάλεξε ένα μαγιό με κρόσια και πολλά φρου φρου, ενώ ένα ύφασμα με πτυχώσεις είναι καλή επιλογή για σένα που θες να μειώσεις τον όγκο. Μπορείς να συνδυάσεις ό,τι χρώματα θέλεις, προκειμένου να τονίσεις κάποιο σημείο του σώματος και να κρύψεις κάποιο άλλο.

Αν πάρεις ολόσωμο, ας είναι σε σκούρο χρώμα.Το ίδιο κι αν πάρεις κάποιο ψηλόμεσο. Aν θέλεις να κρύψεις τους γοφούς σου, μην πάρεις μαγιό με σορτσάκι στο κάτω μέρος, αφού τονίζει την περιοχή.