Πολύχρωμη Ελληνική Σαλάτα με Κατίκι

Πολύχρωμη Ελληνική Σαλάτα με Κατίκι

Μια πολύχρωμη Ελληνική σαλάτα όλο γεύση και χρώμα με γεύσεις που δένουν υπέροχα στο στόμα.

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας πατέ ελιάς
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 1 αγγούρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3-4 ντοματίνια
  • Μερικά κλαράκια μαϊντανό
  • 2 μεγάλες κουταλιές σούπας Τυρί κατίκι

Για τη σως

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι, πιπέρι. ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τις μεγάλες ντομάτες, τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το αγγούρι.
  2. Σε ένα μπολ στρώνουμε τις 2 κουταλιές σούπας από πατέ ελιάς. Από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρεμμυδάκι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ του καφέ το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, πιπέρι και ρίγανη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
  4. Κόβουμε τα ντοματίνια στα 2 και τα στρώνουμε στη μέση. Βάζουμε από πάνω το κατίκι που αν θέλουμε το ανακατεύουμε με λίγη ρίγανη και διακοσμούμε με τα φύλλα μαϊντανού.