Μωσαϊκό Κορμός Σοκολάτας με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ”

Μωσαϊκό Κορμός Σοκολάτας με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ”

Ένα υπέροχο γλυκό για μικρούς και μεγάλους που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 + 1/2 πακέτο μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ”
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κακάο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα υγείας
  • Ι φλυτζανάκι κονιάκ ή όποιο μπραντυ έχετε
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα.
  2. Αφού λιώσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο (και το λικέρ σοκολάτας). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Κατά τη διάρκεια που κρυώνει το μείγμα προσθέτουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ μέτρια σπασμένα (με τα χέρια)  και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στρώνουμε σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σαν σαλάμι. Το αφήνουμε να κρυώσει και παγώνουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη. Μετά από 2-3 ώρες μπορούμε να σερβίρουμε.
No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας