DIY Time! Φτιάξε μόνη σου ροδόνερο πανεύκολα!

Το ροδόνερο είναι πραγματικά ένα από τα “μαγικά φίλτρα” της φύσης. Έχει απίστευτες ιδιότητες τις οποίες έχουμε αναλύσει αρκετές φορές γι᾽αυτό δεν θα σου μιλήσουμε για αυτό ακριβώς σήμερα. Σήμερα θα σου εξηγήσουμε βήμα-βήμα πως θα φτιάξεις το δικό σου ροδόνερο! Ναι, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου 100% φυσικό ροδόνερο και να το διατηρήσεις στο ψυγείο σου! Διάβασε παρακάτω για την συνταγή…

Θα χρειαστείς:
12 τριαντάφυλλα
αποσταγμένο νερό
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε είδους τριαντάφυλλο αλά είναι καλύτερα να διαλέξεις αρωματικά τριαντάφυλλα (από την αυλή του γείτονα ίσως) που δεν είναι ψεκασμένα!

Η συνταγή:
Γέμισε ένα κατσαρολάκι με αποσταγμένο νερό και βάλτο στην φωτιά ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει. Μέχρι να κοχλάσει το νερό, αφαίρεσε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλά σου και πλύνε τα με κρύο νερό. Αφού το νερό παρει βράση ρίξε μέσα τα ροδοπέταλα , ανακάτεψε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα, χαμήλωσε την φωτιά σε μεσαία ένταση και βάλε το καπάκι στην κατσαρόλα. στόχος σου είναι τα ροδοπέταλα να αποχρωματιστούν και το νερό σου να είναι ευωδιαστό. Όταν δεις τα ροδοπέταλα να χάνουν το χρώμα τους σβήσε την φωτιά και άσε το ροδόνερό σου να κρυώσει. σούρωσε τα ροδοπέταλα και μετέφερε το νεράκι σε ένα μπουκαλάκι με βαποριζατέρ. Έτοιμο! Το νερό σου είναι έτοιμο και θα κρατήσει 7 μέρες εκτός ψυγείου ενώ αν το βάλεις στο ψυγείο μπορείς να το χρησιμοποιείς για ένα μήνα.