6 Κακές Συνήθειες που έχεις στο Shopping

Κακές Συνήθειες στο Shopping

Αν και πολλές από εμάς μπορεί να μην είμαστε εθισμένες στο shopping, υπάρχουν κάποιες καταναλωτικές συμπεριφορές που μπορούν να θεωρηθούν ανθυγιεινές τόσο για την τσέπη μας όσο και για το στιλ μας, που εντέλει δεν θα έχουν τίποτα να προσφέρουν για την πνευματική ισορροπία.

6 λάθη που κάνεις στο Shopping

#1. Αγοράζεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια

Κακές Συνήθειες στο Shopping

Εδώ πρέπει να θυμάσαι ένα κανόνα: όσα πιο πολλά ρούχα έχεις τόσο λιγότερα φοράς. Το να αγοράζεις συνέχεια ένα jacket σε άλλο χρώμα ή με λίγο διαφορετικό σχέδιο δε βοηθάει πουθενά στο στιλ σου και τις εμφανίσεις σου. Προσπάθησε να διαλέξεις ένα κομμάτι που απλά σε χαρακτηρίζει και κράτα την ντουλάπα σου χωρίς περιττά ρούχα.

#2. Δεν σου αρέσει το κομμάτι, αλλά σου αρέσει η μάρκα.

Κακές Συνήθειες στο Shopping

Όταν είμαστε αποφασισμένες να ψωνίσουμε πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε κάτι που δε μας αρέσει, αλλά μας αρέσει η μάρκα και νομίζουμε ότι αυτό είναι αρκετό. Το στυλ δεν έχει πάντα να κάνει με το πόσο γνωστό ή ακριβό είναι ένα κομμάτι γι αυτό συγκεντρώσου σε αυτά που σου ταιριάζουν και σου αρέσουν. Αν δεν υπάρχει κάτι τότε μην αγοράσεις τη συγκεκριμένη στιγμή.

#3. Δεν ξέρεις τι έχεις ήδη στην ντουλάπα σου

Αν σου συμβαίνει αυτό, τότε θα αγοράζεις καινούρια ρούχα και απλά θα τα χάσεις μέσα στην ντουλάπα σου. Και αεπίσης κάποια στιγμή θα ανακαλύψεις ότι κάθε φορά αγοράζεις τα  ίδια και τα ίδια γιατί απλά δεν ξέρεις τι έχεις μέσα στην ντουλάπα σου. Αφιέρωσε μια μέρα να ξεκαθαρίσεις όλα σου τα ρούχα και μην κρατάς αυτά που δεν  έχεις φορέσεις για περισσότερο από μία σεζόν.

Το να κάνεις το σωστό shopping χωρίς να σπαταλάς τα χρήματά σου προϋποθέτει ένα ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα΄σου και μια στρατηγική σχετικά με το τι σου λείπει για να αγοράσεις.

#4. Επενδύεις σε ακριβά κομμάτια αλλά αγοράζεις τα ίδια σε πιο φθηνά.

Κακές Συνήθειες στο Shopping

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν φετίχ με τις τσάντες και τα παπούτσια (εγώ είμαι μία από αυτές). Αγοράζεις μία ακριβή τσάντα για τη συλλογή σου αλλά για να προσθέσεις χρώματα και μεγέθη τσάντας στην γκαρνταρόμπα σου αγοράζεις και όλες τις πιο οικονομικές. Ίσως έχεις ήδη σηνειδητοποιήσει πως αυτό που κάνεις δε σε βοηθάει πουθενά. Αντίθετα, μαζεύεις πράγματα στην ντουλάπα σου που τα έχεις φορέσει μόνο μια φορά ή και καθόλου.

Προσπάθησε να κρατήσεις μια σταθερή πορεία στο shopping. Αν δεν μπορείς να σταματήσεις να αγοράζεις διάφορες τσάντες τότε μη χαλάσεις τα λεφτά σου σε μία πιο ακριβή που απλά θα μείνει στην άκρη.

#5. Πληρώνεις πάντα με πιστωτική κάρτα

Είναι πολύ εύκολο να χάσεις το λογαριασμό του τι χρωστάς όταν αγοράζεις συνέχεια με πιστωτική κάρτα. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται εύκολο να το διαχειριστείς αλλά αν έχεις μανία με το shopping προσπάθησε να αφήσεις πίσω αυτή την κακή συνήθεια και να αγοράζεις πιο μετριασμένα.

#6. Χαλάς περισσότερα από όσα μπορείς να πληρώσεις.

Το να αγοράζεις με αυτό τον τρόπο θα σε  φέρει σε αδιέξοδο. Είναι προτιμότερο να αποταμιεύεις χρήματα κάθε μήνα και να αγοράσεις το αγαπημένο σου ακριβό κομμάτι όταν θα τα έχεις. Έτσι δε δημιουργείς τύψεις στον εαυτό σου και το shopping γίνεται πιο ευχάριστο.