Tι να Κάνεις όταν Έχεις Νεύρα

τι να κάνεις όταν έχεις νεύρα

Έχεις νεύρα! Με το αγόρι σου, τον άντρα σου, τον διευθυντή σου, τα παιδιά. Τι συμβαίνει και βασικά πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Ξεκινάμε με τα βασικά, ξέρετε αυτά της ψυχολογίας που λέει πως όταν είσαι εσύ καλά, κανένας δεν μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση, πόσο μάλλον να έχεις νεύρα μαζί του. Άρα, για να καταλήξουμε στα γρήγορα, στην πραγματικότητα έχεις νεύρα με τον εαυτό σου. Ίσως γιατί δεν έχεις αρκετό χρόνο ν΄αφιερώσεις σ΄εσένα, ίσως γιατί νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα τέλμα και θέλεις κάτι ν΄αλλάξει. Ίσως πάλι γιατί δεν μιλάς γι αυτά που σ΄ενοχλούν, νιώθεις ανασφάλεια και άνθρωπος είσαι… λογικό είναι θα ξεσπάσεις (αυτό είναι καλό!). Και τώρα τι κάνουμε;

Πρώτ΄απ΄όλα δεν κάνεις τίποτα. Όταν νιώθεις εκνευρισμό, καλύτερα να μην μιλήσεις, γιατί αν μιλήσεις θα τσακωθείς. Μπορεί να θέλεις να τσακωθείς, αλλά σ΄αυτή την κατάσταση θα χάσεις και το δίκιο σου (αν έχεις).

Πάτα το pause. Σε ό,τι κάνεις. Πάρε τον χρόνο σου. Αυτό που λένε “μέτρα μέχρι το εκατό”, κάντο εσύ αλλιώς. Αν είσαι στο γραφείο, πήγαινε μια βόλτα των 5 λεπτών, εκτός. Αν είσαι σπίτι με τα παιδιά, κλείσου στο μπάνιο. Αν είσαι μόνη σπίτι, μην σηκώνεις τα τηλέφωνα.

Κλείσε τα μάτια σου κι άρχισε να αναπνέεις από τη μύτη. Όχι, από το στόμα. Εισπνοή, εκπνοή. Κάθε φορά που εισπνέεις να φαντάζεσαι πως ένα θετικό λευκό φως έρχεται και μπαίνει μέσα σου. Κάθε φορά που εκπνέεις, φαντάσου πως όλες οι αρνητικές σκέψεις βγαίνουν από μέσα σου με τη μορφή ενός γκρι καπνού.

Ακουσε μια χαλαρωτική μουσική. Όσο την ακούς, με κλειστά τα μάτια φαντάσου όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένη. Φαντάσου πως βρίσκεσαι σε ένα μαγευτικό τόπο, μόνη σου και κάνεις ό,τι σου αρέσει. Και το απολαμβάνεις.

Αν έχεις χρόνο κάνε γυμναστική. Θα δεις φοβερή διαφορά μετά από περίπου μισή ώρα. Μπες σε ένα ομαδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, κάνε περπάτημα, τζόκινγκ και γιατί όχι γιόγκα… Θα νιώσεις μετά ότι πετάς.

Γράψε αυτά που σ΄ενοχλούν. Πάρε ένα χαρτί και γράψε αυτά που δε σου αρέσουν στη ζωή σου κι αυτά που θέλεις να φέρεις. Έπειτα, οραματίσου πως αυτά που επιθυμείς έχουν έρθει και νιώθεις τα συναισθήματα. Αυτό να το κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς

Πάψε να φθάνεις τον εαυτό σου στα όριά του. Μην ξεπερνάς τον εαυτό σου, για να αποδείξεις πως είσαι καλή εργαζόμενη, φίλη, μητέρα, σύζυγος. Σταμάτα ένα βήμα πριν. Γιατί αν δεν το κάνεις αυτό, δεν θα μπορείς σε λίγο να είσαι πουθενά καλή.

Μίλησε. Επικοινώνησε με τους ανθρώπους που ζεις και συναναστρέφεσαι και πες τους πως νιώθεις και τι μπορεί να γίνει για ν΄αλλάξει αυτό. Με το να τα κρατάς μέσα σου επειδή φοβάσαι να έρθεις σε αντιπαράθεση, κερδίζεις μόνο… θυμό!

Μην ξεχνάς τον εαυτό σου. Στους ρυθμούς της καθημερινότητας, με τις χιλιάδες υποχρεώσεις, τελικά ξεχνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Κάθε μέρα λοιπόν, βάλε στο πρόγραμμα να μένεις μόνη σου για περίπου 20 λεπτά. Να διαβάζεις ένα βιβλιο, ν΄ακούς μουσική, να χαλαρώνεις, να γράφεις. Μόνο έτσι θα δεις διαφορά και πραγματικά δεν θα σε… αναγνωρίζεις!

πηγή: www.womannow.gr