Το τσουρέκι της Mamangelic θα είναι το καλύτερο που έχεις φτιάξει ποτέ!

Συνταγή για το τσουρέκι της Mamangelic

Από τη μέρα που πρωτοανέβασε τη συνταγή της, βλέπουμε παντού στο Facebook ανθρώπους να ορκίζονται στην επιτυχία της. Όλοι μιλούν για το νοστιμότερο τσουρέκι,  μαλακό και αφράτο, γεμάτο ίνες. Μια που το φτιάχνεις μια που το τρως! Χαρά μας λοιπόν να φιλοξενούμε τη συνταγή της Mamangelic αυτής της φοβερής και τρομερής μανούλας στο eimaimama!

Βγαίνουν 3-4 κανονικά τσουρέκια

Υλικά (για αλεύρι από supermarket, έβαλα το μωβ)

  • 175 γρ. νερό
  • 100 γρ. γάλα
  • 630-650 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ .μαγιά φρέσκια
  • 2 αυγά μέτρια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. ιμβερτοποιημένη ζάχαρη (δείτε πώς να την κάνετε πατώντας εδώ)
  • ελάααχιστο αλάτι
  • μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα (εγώ βάζω και βανίλια και ξύσμα, μ’ αρέσουν τα αρώματα!)
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Υλικά (για αλεύρι φούρνου, Αμερικάνικο σούπερ έξτρα δυνατό)

  • 170 γρ. νερό
  • 100 γρ. γάλα
  • 600 γρ. αλεύρι (ακριβώς, όχι παραπάνω)
  • 45 γρ. μαγιά
  • 2 αυγά μέτρια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. ιμβερτοποιημένη ζάχαρη (δείτε πώς να την κάνετε πατώντας εδώ)
  • ελάααχιστο αλάτι
  • μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα (εγώ βάζω και βανίλια και ξύσμα, μ’ αρέσουν τα αρώματα!)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε γάλα και νερό πολύυυυυ ελαφρά (ίσα να νιώσουμε ότι χλιάρυνε, όχι πάνω απο 30 βαθμούς!) και διαλύουμε τη μαγιά.

Κατόπιν, βάζουμε στο μίξερ μας τα υλικά με την εξής σειρά..

Γάλα, νερό, μαγιά, ζάχαρες (και τα δύο είδη), αυγά, μυρωδικά, βούτυρο και ξεκινάμε ανάδευση.

Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μας (όχι όλο μαζί!).

Συνταγή για το τσουρέκι της Mamangelic

Δυναμώνουμε το μίξερ μας (όχι τέρμα, κανονική ταχύτητα) και περιμένουμε να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο (με το αλεύρι του σούπερ χρειάστηκε 7-10 λεπτά, με του φούρνου 5-7 λεπτά ζύμωμα).

Σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει αρκετά (το πολύ 2 ώρες) και να διπλασσιαστεί τουλάχιστον (εγώ ζεσταίνω λίγο το φούρνο στους 50 όσο ζυμώνω και μόλις είναι να φουσκώσει το ζυμαρι σβήνω το φούρνο και αφήνω λάμπα μόνο αναμμένη, είναι η ιδανική θερμοκρασία!).

Συνταγή για το τσουρέκι της Mamangelic

Μόλις φουσκώσει πατάμε το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, πλάθουμε τα τσουρέκια μας (ίσως χρειαστεί λίιιιγο βουτυράκι στο πλάσιμο, ίσως και όχι), αφήνουμε να φουσκώσουν κανά μισάωρο, αυγουλώνουμε με σκέτο ασπράδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC, πάνω και κάτω αντιστάσεις, χαμηλή σχάρα, με ένα μπόλ με βραστό νερό στον πάτο του φούρνου (θέλει υγρασία 70-85% το τσουρέκι για να γίνει τέλειο!)..

Συνταγή για το τσουρέκι της Mamangelic

Τα κανονικά τσουρέκια είναι έτοιμα γύρω στα 30-40 λεπτά (δείτε τις φωτό για να καταλάβετε πώς είναι έτοιμο), τα μικρότερα σαφώς πιο σύντομα!

Δοκιμάστε τα και ενθουσιαστειτε!!

Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο, επισκεφτείτε το mamangelic.com

via

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας