Σάλτσα Αγιολί (Aioli)

Το ντιπ αγιολί συνοδεύει τα κρεατικά, τα ψαρικά, γαρίδες, καραβίδες και ειδικά το μπακαλιάρο γιατί είναι μία παραλλαγή της σκορδαλιάς. Το αγιολι είναι μία Γαλλική συνταγή που μοιάζει πολύ με τη δική μας σκορδαλιά αλλά έχει βάση τη μαγιονέζα.

Aioli( Αγιολί)

Υλικά:

  • 2 σκόρδο λιωμένες
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/4 κ.γ πιπέρι
  • 1/2 κ.γ μουστάρδα
  • 1 φλ. λάδι
  • 4 κ.γ ξύδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε με το ξύδι. Στο μούλτι ρίχνουμε το σκόρδο τη μουστάρδα και το μισό φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά. Ενώνουμε με τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σκορδαλιά με Ψωμί και Καρύδια

Μπακαλιάρος Τηγανητός με Κουρκούτι Μπύρας

Η Πιο Νόστιμη Σπυρωτή Ταραμοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα