DIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι Pompom

DIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι Pompom

Πανεύκολα μπορείς να τα φτιάξεις και δείχνουν υπέροχα στο τέλος. Τα χαλάκια ή καλύμματα pompom μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα μέρη μέσα στο σπίτι όπως ένα pompom χαλάκι στο μπάνιο ή το υπνοδωμάτιο ή μπροστά από το τζάκι, ένα κάλυμμα στην καρέκλα ή στα μαξιλαράκια του καναπέ κτλ.

Θα χρειαστείς αρκετό χρόνο για να φτιάξεις ένα pompom χαλάκι ή κάλυμμα αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει στα σίγουρα όπως μπορείς να δεις και στα παραδείγματα από τις παρακάτω φωτογραφίες.

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη pompom που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτό εξαρτάται από  το αποτέλεσμα που θέλεις. Αν τα θέλεις πιο fluffy θα κάνεις μεγαλύτερα pompom ενώ αν τα θέλεις να φαίνονται περισσότερο επίπεδα τότε θα φτιάξεις μικρά pompom. Το βασικό είναι να ξεκινήσεις να φτιάχνεις pompom και στη συνέχεια κάνε το πρώτο σου πείραμα με ένα χαλάκι. Πως; δες παρακάτω

Πως να φτιάξεις pompom χαλάκι

Το βασικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις pompom χαλάκι είναι

  • ένα ψαλίδι
  • μάλλινα κουβάρια στα χρώματα που θέλεις
  • ένα αντιολισθητικό τρυπητό κάλυμμα

Τώρα αυτό που χρειάζεσαι είναι να μάθεις να φτιάχνεις pompom. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τα φτιάξεις: με ειδικά μηχανάκια για pompom που θα βρεις στα είδη ραπτικής, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου ή τα χέρια σου για να τυλίξεις το κουβάρι ή να φτιάξεις DIY εργαλεία. Ο πιο εύκολος τρόπος που βρήκαμε στο internet για να φτιάξεις μαζικά pompom είναι αυτός που θα δεις στο βίντεο.

Για να φτιάξεις ένα pompom χαλάκι με το χέρι ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

1 – Τυλίξτε το κουβάρι γύρω από τα 4 δάχτυλα του χεριού σας. Όσο περισσότερο μαλλί τυλίγετε γύρω από το χέρι σας τόσο τα pompom θα βγουν πιο γεμάτα.

2- Βγάλτε προσεχτικά το τυλιγμένο ύφασμα από τα δάχτυλά σας. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κομμάτι μαλλί (περίπου 20cm)  για να δέσετε στη μέση αυτό που μόλις φτιάξατε. (Με αυτό το κομμάτι που θα δέσετε στη μέση το pompom, με αυτό και θα τα στερεώσετε επάνω στην τρυπητή βάση οπότε μην κόψετε τις άκρες του).

DIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι Pompom

3- Κόψτε με ψαλίδι όπως στην εικόνα για να ελευθερώσετε τις ίνες μέχρι να έχετε ένα φουντωτό pompom. Φτιάξτε αρκετά pompom ώστε να μπορούν να καλύψουν την επιφάνεια που θέλετε.

DIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι Pompom

4- Κόψτε το αντιολισθητικό κάλυμμα στο μέγεθος χαλιού που επιθυμείτε και ξεκινήστε να δένετε επάνω του τα pompom. Όσο πιο κοντά τα βάλετε τόσο πιο φουντωτό και γεμάτο θα γίνει το χαλάκι σας. Όταν τελειώσετε, κόψτε τις κλωστές που περισσεύουν στο πίσω μέρος.

DIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι Pompom

DIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι Pompom

Δείτε κι άλλες ιδέες σε pompom χαλάκι

DIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι PompomDIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι PompomDIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι PompomDIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι PompomDIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι PompomDIY: Φτιάξε μόνη σου ένα Υπέροχο Χαλάκι Pompom