Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

φαγητά με θαλασσινά

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

Υλικά:

  • 1 Μεγάλο χταπόδι
  • 1 πακέτο μακαρόνι κοφτό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κονκασέ
  • 1/2 πουμαρό
  • 1/2 ποτηρ. λευκό κρασί
  • αλάτι,πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το χταπόδι μαζί με το κρεμμύδι και μόλις είναι έτοιμο σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες, το πουμαρό και τα μπαχαρικά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά(θέλει περίπου 30-45 λεπτά) και μόλις βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα και το μακαρονάκι. Βράζουμε ακόμα 10-12 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Αφήνουμε λίγο να τραβήξει τα υγρά και ο φαγητό μας είναι έτοιμο.