Σαλάτα Σπανάκι με Μπέικον, Πορτοκάλι και σάλτσα Εσπεριδοειδών

Σαλάτα Σπανάκι με Μπέικον, Πορτοκάλι και σάλτσα Εσπεριδοειδών

Μια πολύ δροσερή και πλούσια χειμωνιάτικη σαλάτα με σπανάκι, τραγανό μπέικον, πορτοκάλι και μια απίθανη βινεγκρέτ με χυμό από πορτοκάλι, λεμόνι και σαγκουίνι. Αυτή η σαλάτα θα σας ενθουσιάσει, αρκεί να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας μπέικον, χωρίς πολλά λιπαρά, προτιμήστε αυτό που φτιάχνεται με ελαιόλαδο.

Υλικά

  • 300γρ.σπανάκι φρέσκο καθαρό βάρος, βιολογικό κατά προτίμηση
  • 75γρμπέικον σε κυβάκια σοταρισμένα
  • 1μεσααίοπορτοκάλι την ψίχα του σε κομματάκια
  • 1/2φλκρουτόν
  • 1/2φλελαιόλαδο
  • 1φλχυμό από λεμόνι, πορτοκάλι, σαγκουίνι
  • 1/4φλλευκό ξύδι μπαλσάμικο
  • 1κουταλιάθυμαρίσιο μέλι
  • αλάτι κατά βουλήση

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το σπανάκι. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σπανάκι, τα κρουτόν και την ψίχα από το πορτοκάλι.
  2. Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ: στο μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, τους χυμούς, το μπαλσάμικο, το μέλι και το αλάτι και χτυπάμε να γίνει μια λεπτόρρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα λίγο πριν σερβίρουμε. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  3. Συμβουλή: η ποσότητα αυτής της βινεγκρέτ είναι μεγάλη, μπορείτε να μειώσετε τις ποσότητες στα δύο ή να τη φτιάξετε και την αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βάζο για επόμενη χρήση.

Την έχω δοκιμάσει και είναι πραγματικά υπέροχη. Μπράβο για τη συνταγή σας!

πηγη: cookstory

No Comments Yet

Comments are closed