Πώς να Κοιμηθείτε 8 ώρες σε 4!

Πώς να Κοιμηθείτε 8 ώρες σε 4!

Το απίστευτο αυτό κόλπο που υιοθέτησε και ο μεγάλος Leonardo da Vinci λέγεται αλλιώς ο «ύπνος της ιδιοφυϊας». Με αυτή τη μέθοδο ύπνου θα μπορείτε να ξεκουράζεστε μόνο σε 4 ώρες.

Τι ακριβώς είναι, όμως, ο ύπνος της ιδιοφυίας; Ο Leonardo da Vinci θέλοντας να εξοικονομήσει χρόνο για να τον αφιερώνει στην δημιουργική δουλειά του αποφάσισε να το κάνει κόβοντας τον ύπνο του.

Έτσι δημιούργησε ένα πρόγραμμα ύπνου 20 λεπτών κάθε 4 ώρες με αποτέλεσμα να κοιμάται πολλές φορές μέσα στο 24ωρο συμπληρώνοντας αν κάνετε τους υπολογισμούς συνολικά 3 ώρες ύπνου. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Thomas Edison ο οποίος κοιμόταν 6 μισάωρα μέσα στη διάρκεια ενός 24ώρου. Επίσης, ο Nicola Tesla κοιμόταν 2 ώρες μέσα στο 24ώρο αλλά το έκανε χωρίς διακοπή από τις 12 έως τις 2 τα ξημερώματα.

Ο Leonardo da Vinci δημιούργησε αυτή τη μέθοδο για να μπορεί να ασχολείται περισσότερες ώρες με τις δημιουργίες του.

Όπως είναι γνωστό οι πιο παραγωγικές ώρες του ανθρώπου είναι από τη στιγμή που θα ξυπνήσει και για κάποιες ώρες μετά. Έτσι, όταν μέσα στη μέρα του ένας άνθρωπος κάνει μερικά μικρά διαλείμματα ύπνου, γίνεται πιο παραγωγικός και νιώθει και πιο ξεκούραστος.

Πέρα, όμως, από την μέθοδο ύπνου da Vinci έχουν δημιουργηθεί και άλλες μέθοδοι που συνιστούν τα εξής:

Μέθοδος Dymaxion: Κοιμάστε για 30 λεπτά κάθε 6 ώρες.

Μέθοδος Uberman: Κοιμάστε για 20 λεπτά κάθε 4 ώρες.

Μέθοδος Everyman: Κοιμάστε για 1,5-3 ώρες και μετά 3 φορές μέσα στην ημέρα για 20 λεπτά.

Μέθοδος Siesta: Κοιμάστε για 5 ώρες το βράδυ και για 1, 5 ώρα το απόγευμα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς κάποια από αυτές τις μεθόδους και πού ξέρετε… μπορεί και να σας βολέψει!

Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε κάποια από τις παραπάνω μεθόδους σας συστήνουμε να μην οδηγήσετε και να μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις μέχρι να είστε σίγουροι ότι η αλλαγή στον ύπνο σας δεν σας έχει επηρεάσει αρνητικά.

 

spirossoulis