Μενού Ερωτευμένων για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ετοιμάστε ένα ρομαντικό δείπνο τη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για σας και το ταίρι σας, γιατί ως γνωστόν ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι. Το μενού για του Αγίου Βαλεντίνου δεν πρέπει να είναι κάτι βαρύ, αντίθετα φάτε ελαφριά και κρατήστε την όρεξη σας για αυτά που έπονται…….

Πριν κάνετε το οτιδήποτε άλλο έχετε σκεφτεί για την ημέρα αυτή, ξεκινήστε με ένα γευστικό δείπνο δύο ατόμων με τις συνταγές που σας έχω ετοιμάσει ( ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ)! και φυσικά με ένα υπέροχο και εντυπωσιακό στολισμένο τραπέζι.

Μενού για του Αγίου Βαλεντίνου

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

μενου-για-του-αγιου-βαλεντινου-1

Υλικά:
2 ψαρονέφρια μεσαία
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
Δεντρολίβανο
1μιση κουτ. σούπας μέλι
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με το λάδι και το φρέσκο βούτυρο μέχρι να ροδίσει.. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και σοτάρουμε μόνα τους τα κρεμμύδια και μόλις είναι έτοιμα βάζουμε ξανά το κρέας μας, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε ακόμα 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει.
Σερβίρετε ζεστό και κομμένο σε φέτες αφού πρώτα το έχετε λούσει με την σαλτσούλα του. Συνοδεύεται με καστανό ρύζι.

Πράσινη σαλάτα με σως μελιού.

Υλικά:
Μαρούλι
Ρόκα
Λάχανο τριμμένο
Καρύδια
Νιφάδες παρμεζάνας
Ντοματίνια
Κρουτόν

Σως μελιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση:
Κόβουμε την πρασινάδα, τη βάζουμε σε μία βαθιά σαλατιέρα, αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρουτόν, τα καρύδια και τη παρμεζάνα. Στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και στη συνέχεια περιχύνουμε τη σαλάτα.

Κρέμα καραμελέ από τον Άκη!

recipe_main_creme-caramele-site

Συστατικά για την καραμέλα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό

Για την κρέμα
70 γρ. ζάχαρη (35 γρ. + 35 γρ.)
2 μεσαία αυγά
2 κρόκους από μεσαία αυγά
140 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. γάλα
1 λοβό βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
φλούδα από ½ πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C στον αέρα. Για την καραμέλα Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη και αφαιρούμε από την φωτιά. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε 5 φορμάκια μίας χρήσης (διαμέτρου 6 εκ.) και μοιράζουμε την καραμέλα μας (περίπου 20 γρ. στο καθένα).

Για την κρέμα καραμελέ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους, τα 35 γρ. ζάχαρη, χτυπάμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 35 γρ. ζάχαρη, τον λοβό βανίλιας και την φλούδα από το ½ πορτοκάλι. Με το που πάρει μία βράση, αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα με ένα σύρμα. Περνάμε τη κρέμα από ένα σουρωτήρι και την μεταφέρουμε στις φόρμες με την καραμέλα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να κάψουμε και έτσι να σκάσουν όλες τις φουσκάλες που έχουν δημιουργηθεί με ένα φλόγιστρο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για να παγώσουν, τουλάχιστον 12-24 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεκολλήσει η κρέμα πιο εύκολα. Αλλιώς μπορούμε και να βουτήξουμε τη φόρμα σε λίγο βραστό νερό. Γυρνάμε την κρέμα πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε την υπόλοιπη καραμέλα πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.