Μελομακάρονα Κλασική Συνταγή αλλά και με Σοκολάτα

Αυτή η συνταγή για μελομακάρονα είναι δοκιμασμένη, τη φτιάχνω κάθε Χριστούγεννα και πάντα είναι το ίδιο νόστιμα. Και επειδή αγαπάω ιδιαίτερα τη σοκολάτα, θα σας πρότεινα να κάνετε άλλη μία δόση μελομακάρονα επικαλυμμένα με σοκολάτα, αρκεί να τα βουτήξετε σε λιωμένη κουβερτούρα πριν τα πασπαλίσετε με το καρύδι. Δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε!!

 Μελομακάρονα Συνταγή

Υλικά:
2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/2 φλυτζάνι κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
7 1/2 φλυτζάνια μαλακό αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα σε σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού
κανέλα
τριμμένο καρύδι

Για το σιρόπι:
2 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια μέλι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
φλούδες πορτοκάλι η ξυλαράκια κανέλας για άρωμα

Εκτέλεση
Χτυπάτε καλά το λάδι με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη και προσθέτετε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ) και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας.
Πλάθετε τα μελομακάρονα μικρά (γιατί θα φουσκώσουν πολύ στο φούρνο) και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το μέλι σε βραστό νερό.
Απλώνετε τα μελομακάρονα σε μια λαμαρίνα και τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Τέλος, τα πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι.

Πηγή: greekcook.gr