Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Τραπεζιού: Πως Στρώνω & Στολίζω το Τραπέζι μου

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού απαιτεί  ιδιαίτερη προσοχή στο να επιλέξετε τα χρώματα, το τραπεζομάντηλο, τις χαρτοπετσέτες, το στόλισμα στο κέντρο και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που συνθέτουν ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Θα πρέπει να επιλέξετε τα στοιχεία ανάλογα με το στυλ της διακόσμησης που σας αρέσει και με τον υπόλοιπο χώρο ώστε να υπάρχει αρμονία. Αν ο στολισμός είναι λευκός, προτιμήστε μία Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού σε λευκό ασημί και χρυσό, αποφεύγοντας τα έντονα χρώματα. Στην ουσία τα χρώματα που επιλέξατε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, θα σας οδηγήσουν και στην διακόσμηση του τραπεζιού.

Πώς να Διακοσμήσετε το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι

– Πριν ξεκινήσετε διαβάστε τα βασικά βήματα για αρχάριες για να στρώσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

TIPS:

1. Αφού στρώσετε το τραπεζομάντηλο, μπορείτε σε κάθε θέση να βάλετε σουπλά και από πάνω το σερβίτσιο, ώστε να προστατεύσετε το τραπέζι από φαγητά νερό ή κρασί.

2.  Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκεύη με χριστουγεννιάτικα μοτίβα, επιλέξετε απλές μονόχρωμες πετσέτες και το αντίστροφο. Η λευκή πετσέτα είναι πάντα μια καλή επιλογή, επειδή μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πράσινο ή κόκκινο χρώμα που είναι σχετικό με τα Χριστούγεννα.

3. Δημιουργήστε Χριστουγεννιάτικα μοτίβα με τις χαρτοπετσέτες και αφήστε άφωνους τους καλεσμένους σας με τις ικανότητες σας. Δείτε τα videos με Χριστουγεννιάτικο Δίπλωμα Χαρτοπετσέτας

4. Τοποθετήστε στην αριστερή μεριά τα πηρούνια και στην δεξιά το κουτάλι και το μαχαίρι. Τα μαχαιροπήρουνα για το επιδόρπιο τοποθετούνται στην κορυφή του πιάτου.

5. Τα ποτήρια τοποθετούνται διαγώνια στη δεξιά πλευρά του πιάτου – το ποτήρι νερού, το ποτήρι για το κρασί και της σαμπάνιας ή του λικέρ.

6. Διακοσμήστε το κέντρο του τραπεζιού φτιάχνοντας διάφορες συνθέσεις ή γεμίστε ένα ρηχό δοχείο με νερό και τοποθετήστε μικρά κεριά που να επιπλέουν. Εδώ περισσότερες ιδέες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεριά, κουκουνάρια, κλαδιά και άλλα υλικά που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα.

7. Κάντε τον κάθε καλεσμένο σας να νιώσει μοναδικός, αφήνοντας πάνω στο πιάτο ένα δωράκι ή λουλούδια με καρτελάκι που έχει γραμμένο το όνομά του.

8. Μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε τα ορεκτικά σας με χριστουγεννιάτικες φιγούρες, για…δείτε εδώ να ξετρελαθείτε!!

9. Και κάτι τελευταίο.. Προσέξτε τα φαγητά σας!! Το μενού πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και να περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο.. Σας έχω μερικές προτάσεις.

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Τραπεζιού – Ιδέες

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock-1

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock-6

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock-2

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock-3

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock-4

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock-7

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock-5

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock-8

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού-womanoclock-9

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού-womanoclock

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού-2

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού-3

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού-4

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού-5

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού-6