Πουγκάκια με Κοτόπουλο

Πουγκάκια με Κοτόπουλο

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβάκια
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 250 γρ κασέρι κομμένο σε κομματάκια
  • 15 φέτες μπέικον
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό
  • Μπεσαμέλ
  • Σπάγκος μαγειρικής (για να δέσουμε τα πουγκιά)

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το μπέικον.
2. Σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί και να πιει εντελώς τα υγρά και σβήνουμε το μάτι
3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ (δείτε εδώ)

4. Μόλις είναι έτοιμη και η μπεσαμέλ, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και το τυρί και αλατοπιπερώνουμε

5. Παίρνουμε 2 φύλλα κρούστας, τα τοποθετούμε οριζόντια και κόβουμε σε 3 λωρίδες, τα αλείφουμε με λάδι.

6. Βάζουμε με μία κουτάλα από το μείγμα και κλείνουμε το φύλλο προς το κέντρο φτιάχνοντας πουγκιά.

7. Δένουμε τα πουγκιά μας καλά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.