Εγκ νογκ το Ποτό των Χριστουγέννων (eggnog)

Το εγκ νογκ είναι ένα παραδοσιακό ποτό του Καναδά και της Αμερικής που σερβίρεται τις ημέρες των Χριστουγέννων.  Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπάρχουν έτοιμα παρασκευασμένα eggnog παντού να αγοράσεις, αλλά τα σπιτικά εγκ νογκ είναι πλέον έθιμο που απ’οτι φαίνεται η επιρροή τους φτάνει μέχρι την Ελλάδα.

Στο διαδίκτυο θα βρείτε διάφορες συνταγές εγκ νογκ αλλά εμείς έχουμε την καλύτερη και την πιο γευστική!!

Εγκ νογκ (eggnog)

Υλικά:

  • 1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1/4 ποτηριού κονιάκ
  • 50γρ ρούμι
  • 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί ( 35% λιπαρά και άνω)
  • μία πρέζα αλάτι
  • λίγη κανέλα σκόνη

 

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους αυγών μέχρι να αφρίσουν.

2. Προσθέτουμε το ρούμι και το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε ψυγείο για μία ώρα περίπου.

3. Λίγο πριν βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σαντιγί.

4. Βγάζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

5. Προσθέτουμε και τη σαντιγί με τη ζάχαρη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

6. Σερβίρεται παγωμένο με κανέλα από πάνω ή φυλλαράκια δυόσμου.

 

Δείτε επίσης:

Σάλτσα Κράνμπερι (Cranberry Sauce) για να Συνοδεύσετε τα Κρεατικά σας στο γιορτινό τραπέζι!

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Σπίτι: Συνταγές για το Τέλειο Μενού

1 Comment

Comments are closed