Ομελέτα με Λουκάνικα και Mix Τυριών- Μμμμ..Απίθανη Γεύση!!!!

Φίλες πόσα βράδια έχετε ακούσει από το σύζυγο και τα παιδιά.. μαμά τι θα φάμε; Κάτι νόστιμο μπορούμε, αντί για φακές από το μεσημέρι; XAXAXA! καλούμαστε να δώσουμε χαρά και μια νέα γεύση στους ανθρώπους που αγαπάμε, με ότι έχει το ψυγείο μας!

Χθες λοιπόν είχα μία τέτοια περίπτωση και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας, γιατί άκουσα «μπράβο μαμά, έγραψες πάλι»!!! Ελπίζω το ίδιο να ακούσετε και εσείς.. Έφτιαξα μία ομελέτα για 2 ατόμα, με λουκάνικα πράσου, mix τυριών και πιπεριές. Από γεύση; Απίθανη!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα εγώ θα τα δείτε τα παρακάτω, αλλά εσείς βάλτε τη φαντασία σας και ότι έχετε διαθέσιμο.

Ομελέτα

Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 3 κουτ.σούπας γάλα
  • 3 κουτ.σούπας τυριά ανάμεικτα (Edam, Γραβιέρα, Κασέρι)
  • 2 λουκάνικα πράσου (αλλά εσείς βάλτε ότι έχετε από αλλαντικά)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Λίγα μανιτάρια (αν τα τρώτε)
  • Κόκκινη και πράσινη πιπεριά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα υλικά μας να είναι έτοιμα (κρεμμύδι, πιπεριές, λουκάνικα, μανιτάρια)
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και τα τριμμένα τυριά με έναν αυγοδάρτη. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και τα μανιτάρια για όσους θέλουν, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα λουκάνικα και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Με τη βοήθεια ενός δίσκου ή ενός μεγάλου πιάτου, αναποδογυρίζουμε για να ψήσουμε και από τη άλλη πλευρά

Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα γρήγορο πιάτο και να το μοιραστούμε οικογενειακά.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαλάτα της προτίμησής μας και καλή μας όρεξη!!!

TIP 1: Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα προσεκτικά όχι πάνω απ΄την εστία αλλά για ασφάλεια πάνω από το νεροχύτη για να αποφύγουμε λερώματα και ζημιές.
TIP 2: Η ομελέτα γίνεται πιο τραγανή αν προσθέσετε 2 κουταλιές νερό την ώρα που χτυπάτε τα αυγά.

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας