“Birdnesting” το νέο Trend για Διαζύγιο και μικρά Παιδιά

"Birdnesting" το νέο Trend για Διαζύγιο και μικρά Παιδιά

Τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια καταλήγουν σε χωρισμό. Τίποτα κακό μέχρι εκεί! Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που υπάρχει διαζύγιο και μικρά παιδιά;

Έχουμε δει και έχουμε ακούσει αρκετά σχετικά με το πως καταλήγουν αυτά τα διαζύγια όσον αφορά την διαμονή των παιδιών. Είτε είσαι μια χωρισμένη μαμά είτε όχι, ξέρεις πως το παιδί μετά το διαζύγιο μένει μαζί σου και κάποια σαββατοκύριακα πηγαίνει στο σπίτι του μπαμπά του. Αυτό συνεπάγεται ότι κάθε τόσο ετοιμάζεις το σακβουαγιάζ του παιδιού σου…. τα μισά του ρούχα και παιχνίδια βρίσκονται κάπου μέσα στο σπίτι του μπαμπά και εσύ νευριάζεις γιατί ποτέ ο πρώην σύζυγος δεν επιστρέφει τα ίδια.

"Birdnesting" το νέο Trend για Διαζύγιο και μικρά Παιδιά
Ζωγραφιά από Παιδάκι Χωρισμένων Γονιών

Με γνώμονα την ανάγκη των παιδιών για ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, που τόσα χρόνια μας υπενθυμίζουν οι παιδοψυχολόγοι, δημιουργήθηκε η νέα τάση του “birdnesting” στα διαζύγια χωρισμένων γονιών.

Το birdnesting πήρε την ονομασία του από τη φωλιά του πουλιού, oπου αυτή μένει σταθερή μέχρι να ανεξαρτητοποιηθούν.
Το ίδιο έρχεται να μας διδάξει αυτή η νέα τάση διαζυγίου που θέλει το παιδί να μένει στη φωλιά του. Να έχει μία σταθερή βάση, να μένει πάντα στο σπίτι του με τα παιχνίδια του ανεξάρτητα αν αυτό το ΣΚ θα το περάσει με τον μπαμπά του. Ωραίο δεν ακούγεται; Τέρμα τα πέρα δώθε!

Για σένα που είσαι μαμά – και ενήλικας – είναι πιο εύκολο να φεύγεις μερικά σαββατοκύριακα από το σπίτι και απλά στη θέση σου να αφήνεις τον μπαμπά με το παιδι. Αν σου ακούγεται λίγο τρομακτικό, βάλε κάτω το κεφάλι και προχώρα καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το παιδί έχει τέραστια ανάγκη από σταθερότητα και εφόσον έχει ήδη διαταραχθεί η οικογενειακή ισορροπία, ας έχει τουλάχιστον μια σταθερή βάση. Η φωλιά του πουλιού (birdnesting) κάνει το παιδί να νιώθει ασφαλές.

Όλο αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας βάζει σε σοβαρές σκέψεις. Θα λειτουργήσει αυτό το σενάριο όταν υπάρχει Διαζύγιο και μικρά Παιδιά; Εσένα πώς σου φαίνεται η ιδέα;