Ομπρε Χειλη: Μάθε τα Πάντα για την Τεχνική, τη Διαβάθμιση & τα Χρώματα

Το Ombre δεν είναι μόνο για τα μαλλιά σας! Τα ομπρε χειλη είναι άκρως θηλυκά γιατί τονίζοντας το κέντρο των χειλιών σας, αυτά φαίνονται περισσότερο ελκυστικά!! Να είστε δημιουργικές και τολμηρές με το μακιγιάζ σας και να δοκιμάσετε το ombre effect στα χείλη σας, ιδίως αν διαθέτετε ένα όμορφο στόμα..

Τι είναι το Ombre

ομπρε χειλη-5

Το ombre είναι η σταδιακή ανάμειξη ενός χρώματος με ένα άλλο. Το ombre στα χείλη ουσιαστικά είναι δύο διαφορετικά χρώματα που ενώνονται σιγά σιγά ώστε να μη φαίνονται τα όρια τους.

Η τεχνική για τέλεια ομπρε χειλη

Το μυστικό στα ομπρε χειλη είναι να δουλέψουμε καλά τα χρώματα ΜΟΝΟ στα σημεία που ενώνονται, ώστε να γίνει μία σωστή διαβάθμιση. Προσέξτε να μην αναμειχθούν εντελώς τα χρώματα, φροντίστε τα δύο χρώματα που διαλέξατε να φαίνονται καθαρά αλλά τα όρια τους να μην είναι σαφή,

ομπρε χειλη-3
εικόνα 1

Χρώματα:

Το μυστικό για να πετύχετε τέλεια ομπρε χειλη, είναι να δοκιμάσετε χρώματα κοντά στο φυσικό των χειλιών σας (βλ.εικόνα 1) και σιγά σιγά αφού εξασκηθείτε με τη τεχνική, παίξτε και με άλλα χρώματα που αναμειγνύονται καλά μεταξύ τους. Οι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι πολλοί, γιαυτό εμείς θα σας προτείνουμε, κάποιους βασικούς αλλά και κάποιους περισσότερο τολμηρούς αλλά δοκιμασμένους.

ομπρε χειλη-2
Ομπρε χείλη με αποχρώσεις του κόκκινου
ομπρε χειλη-1
Όμπρε χείλη με μοβ & ροζ χρώμα

Συνδυάστε δύο χρώματα με διαφορετική απόχρωση, ή δύο χρώματα με έντονο contrast ή δύο ίδια χρώματα με διαφορετικό τόνο, ανοιχτό-σκούρο.

Εφαρμογή:

Απλώστε concealer πάνω από τα χείλη σας για να κρύψετε το φυσικό χρώμα.
Χρησιμοποιήστε το σκούρο χρώμα για το περίγραμμα και τις γωνίες των χειλιών. Περιγράψτε λεπτομερώς τα χείλη σας γύρω γύρω, όπως θα κάνατε κανονικά, αν έχετε λεπτά χείλη μπορείτε να επεκτείνετε λίγο τη γραμμή 1-2 χιλιοστά για να μεγαλώσετε το πάνω και το κάτω μέρος των χειλιών σας. Προσθέστε ακόμα λίγο από το σκούρο χρώμα στο εσωτερικό των χειλιών αφήνοντας το κέντρο καθαρό και γεμίστε και τις γωνίες των χειλιών σας.

ομπρε χειλη-4

Χρησιμοποιείστε το δεύτερο χρώμα που είναι και το πιο ανοιχτό, τοποθετώντας το στο κέντρο των χειλιών. Πιέστε τα χείλη σας μία ή δύο φορές για να ενώσετε τα χρώματα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέλο χειλιών σας, ασκώντας ταμποναριστά μικρές πιέσεις στα σημεία που ενώνονται τα δύο αυτά χρώματα για να τα αναμείξετε.

Βελούδινα Χείλη Βήμα βήμα