Σπιτικό Φαλάφελ

Υλικά:

  • 1 σακουλάκι ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ. σούπας σουσάμι
  • αλεύρι για ολες (όσο πάρει)
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • κύμινο
  • 2 κ. γλυκού σόδα
  • πιπέρι καγιέν
  • πάπρικα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς σε νερό με σόδα να μαλακώσουν και μία κουταλιά της σούπας αλάτι για να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε μία λεκάνη και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Τα αλέθουμε στο μούλτι όλα μαζί και προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται για να είναι νόστιμα. Πλάθουμε το κάθε φαλάφελ σε μέγεθος ενός μεγάλου κεφτέ, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι λίγους λίγους. Αφού τηγανιστούν τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τα φαλάφελ με γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φρέσκο δυόσμο και καλή σας όρεξη!! Αν θέλουμε πιο πλούσιο πιάτο ετοιμάζουμε αραβικές πίτες και τυλίγουμε. άφθονο πιπέρι και πάπρικα δίνουν χρώμα και έντονη γεύση.