Πως θα Ξεφορτωθείτε τις Μαύρες Κηλίδες του Δέρματος

Οι μαύρες κηλίδες του δέρματος εμφανίζονται από τις υπερβολικές ποσότητες μελανίνης που εκκρίνονται και διανέμονται ανομοιόμορφα στο δέρμα σας και είναι πολύ δύσκολο να τις ξεφορτωθεί κανείς, θέλει συνέπεια, υπομονή και επιμονή.
Δείτε παρακάτω τους τρόπους για να εξαφανιστούν εύκολα οι μαύρες κηλίδες, ώστε να αποκτήσετε και πάλι ομοιόμορφο και λαμπερό δέρμα.

1. Λευκαντικές κρέμες

Χρησιμοποιήστε το χειμώνα μια λευκαντική κρέμα στην περιοχή των μαύρων κηλίδων. Πριν αγοράσετε μία τέτοια κρέμα για πρώτη φορά, συμβουλευτείτε γιατρό ή το δερματολόγο.
Ποτέ μην δοκιμάσετε ένα εξειδικευμένο προϊόν λεύκανσης, χωρίς να ζητήσετε τη συμβουλή ειδικού πρώτα.

2. Αντιηλιακό

Ανεξάρτητα από την αιτία αυτών των ενοχλητικών κηλίδων, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να επιδεινωθούν από τον ήλιο. Επιλέξτε αντιηλιακό με υψηλό SPF όπως 50άρι, για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις ακτίνες του ήλιου.
Οι βλαβερές του συνέπειες μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν χρόνια και να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά για να απαλλαγείτε οριστικά. Θυμηθείτε, όσο υψηλότερο είναι το SPF, τόσο συχνότερα θα πρέπει να το εφαρμόσετε. Για παράδειγμα, εάν φορέσετε ένα αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 30, θα πρέπει να βάζετε κάθε 30 λεπτά.

μαυρες κηλιδες

3. Χημικό πήλινγκ

Βρείτε έναν καλό δερματολόγο για να σας κάνει ένα χημικό πήλινγκ. Αυτό το είδος της θεραπείας έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί το κατεστραμμένο στρώμα του δέρματος και να προβάλει το υγιές δέρμα.

4. Ενυδατική Κρεμα

Επιλέξτε μία απαλή-αγνή  κρέμα για να ενυδατώνετε το δέρμα σας.
Αποφύγετε τη χρήση σκληρών προϊόντων που θα επιδεινώσει την υπέρχρωση.

5. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για την εξαφάνιση των κηλίδων. Πίνοντας άφθονο νερό αποβάλλετε τις τοξίνες και έτσι θα έχετε πάντα ένα λαμπερό, υγιές δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

6. Απαλά απολεπιστικά

Όπως και με ενυδατική κρέμα, έτσι θα πρέπει να επιλέξετε ένα απαλό απολεπιστικό για να αποφευχθεί ο ερεθισμός. Τα σκληρά απολεπιστικά δημιουργούν μικροσκοπικά γδαρσίματα στο δέρμα, που οδηγούν σε μια υπερπαραγωγή μελανίνης.

7.  Οξέα φρούτων

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, εφαρμόστε μία κρέμα με οξέα φρούτων. Τα οξέα φρούτων προκαλούν απομάκρυνση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος και αυξάνουν την κυτταρική ανάπλαση, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να ανανεώνεται συνεχώς.