Δροσερό Γλυκό Ψυγείου “Τούρτα Κεικ Ανανάς”

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ανανά που η γεύση του θα σας ενθουσιάσει!! Αυτή η τούρτα κέικ είναι το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό με την εξωτική, πλούσια γεύση του ανανά!

Υλικά:

  • 2 κονσέρβες αννανά
  • 1 κουτί σαβαγιάρ
  • 500 γρ γιαούρτι ανανά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα ζαχαρούχο
  • 8 γρ ζελατίνα

Υλικά για σαντιγύ:

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες λιπαρά
  • 1μιση κουταλιά ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο ζουμί από τις κονσέρβες και στρώνουμε μια βάση σε ένα τσέρκι διαμέτρου 32-34 εκ.
-Μόλις γίνει μία όμορφη βάση με τα σαβαγιάρ, στρώνουμε κυκλικά φέτες ανανά. Το βάζουμε ψυγείο και χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά μας για να φτιάξουμε την κρέμα.

-Αφού πρώτα κάνουμε σαντιγύ την κρέμα γάλακτος (δείτε εδώ), βάζουμε τις 2 κουταλιές ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, προσθέτουμε το γιαούρτι ανανά και αφού έχουμε μουλιάσει πρώτα τη ζελατίνα, τη στραγγίζουμε καλά και τη ζεσταίνουμε σε ένα μπρικάκι να λιώσει και την προσθέτουμε στο μείγμα μας.
-Απλώνουμε τώρα την κρέμα μας στο τσέρκι και στρώνουμε την επιφάνεια του γλυκού μας.
-Από πάνω στολίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ανανά κομμένες σε μισοφέγγαρα.
-Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
-Μόλις το γλυκό σφίξει καλά, το βγάζουμε απτό ψυγείο και ξεκολλάμε από τα τοιχώματα με ένα μαχαιράκι .

Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Tip: Αν δεν βρούμε γιαούρτι με κομμάτια ανανά, ψιλοκόβουμε εμείς από αυτόν που έχουμε και προσθέτουμε.