ΣΠΙΤΙΚΑ DONUTS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
125 ML LACTOFREE
10 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
25 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
5 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
1 ΑΒΓΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΤΡΟΥΦΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 100 γραμμάρια από το αλεύρι, τη μαγιά, προσθέτουμε το lactofree, τη ζάχαρη και χτυπάμε ελαφρώς, σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη. Την καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 10-15 λεπτά, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την ξαναβάζουμε στον κάδο στο μίξερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι. Έπειτα βάζουμε το αβγό και μόλις ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα, με τον γάντζο, για άλλα 18-20 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη με ένα πλάστη μέχρι να έχει πάχος περίπου 1-1½ δάχτυλο και κόβουμε με ένα τσέρκι διαμέτρου 10 εκ. κομμάτια από την ζύμη.

Με ένα μικρότερο τσέρκι διαμέτρου 3 εκ. κάνουμε σε κάθε donut μία τρύπα στη μέση και τα τοποθετουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σκεπασμένα, για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπεν-μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα.

Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε μέσα τα donuts, τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βουτάμε τα donuts στην λιωμένη σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα. Τα βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Πηγή: igastronomie.gr