Μακαρόνια με Κιμά και Βασιλικό

Μία σπιτική συνταγή από τις αγαπημένες μου! Μακαρόνια με κιμά, με πλούσια γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου βασιλικού!

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ.σούπας τοματοπελτέ
  • 3 φρέσκιες ντομάτες
  • 1 Πιπεριά κέρατο
  • Φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

-Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά να πάρει σκούρο χρώμα. Τον βγάζουμε και προσθέτουμε πάλι ελαιόλαδο για να σοτάρουμε αυτήν την φορά το κρεμμύδι(ψιλοκομμένο). Αφού σοταριστεί ρίχνουμε τον κιμά και βάζουμε το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το κρασί.

-Το αφήνουμε λίγο να ξεθυμάνει και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ συμπυκνωμένο και τις ντομάτες αφού τις τρίψουμε πρώτα στον τρίφτη.

-Προσθέτουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς. Τώρα βάζουμε την πιπεριά και ολόκληρα φύλλα βασιλικού περίπου 5-7. Χαμηλώνουμε στη μέση το μάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Κάθε τόσο κοιτάμε μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό.

-Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος και η σάλτσα δέσει, κλείνουμε το μάτι, αφαιρούμε την πιπεριά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρουμε με αλμυρό τυρί..