DIY Kimono: Πώς να Μετατρέψεις την Παλιά σου Εσάρπα σε ένα Υπέροχο Boho Κιμονό!

Αν αγαπάτε τα κιμονό όσο και εμείς τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτόν τον εύκολο DIY τρόπο να φτιάξετε κιμονό από το παλιό σας μαντήλι ή εσάρπα. Και μην ανησυχείτε καθόλου αν γενικότερα δεν πιάνουν τα χεράκια σας γιατί υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας που θα επιλέξετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε ένα αρκετά μεγάλο μαντήλι έτσι ώστε να μπορεί να έχει κάποιο σχετικό μάκρος και το κιμονό.

1. Χωρίς μανίκι

diy-κιμονό-womanoclock-image

  • Διπλώνετε το μαντήλι στα δύο με την καλή μεριά προς τα μέσα.
  • Ξεκινώντας από τις ελεύθερες κάτω γωνίες αρχίζετε να ράβετε τις 2 εξωτερικές μεριές προς τα πάνω μέχρι να φτάσετε περίπου 20 εκατοστά από την διπλωμένη πάνω άκρη. Αυτό το κενό θα είναι το άνοιγμα του χεριού.
  • Ύστερα μετράτε και βρίσκετε σε ποιο σημείο πάνω στην διπλωμένη μεριά είναι η μέση (το κέντρο) και από αυτό το σημείο μετράτε 6 εκ. δεξιά και άλλα 6 εκ. αριστερά. Τώρα έχετε συνολικά 12 εκ. στο κέντρο του μαντηλιού όπου θα είναι ο λαιμός, τα οποία θα κόψετε μέχρι κάτω – μόνο από την πάνω μεριά του μαντηλιού.

Αναποδογυρίζετε από την καλή μεριά και είστε έτοιμη!

diy-κιμονό-womanoclock-image2

Tip 1: Αν σας ενοχλούν τα ξέφτια της κομμένης μεριάς (που είναι και της μόδας εδώ που τα λέμε) μπορείτε γύρω γύρω να ράψετε κάποια τρέσα με πον πον ή κρόσσια.

Tip 2: Μπορείτε αν θέλετε να είναι ανοιχτές οι πλαϊνές μεριές να γλιτώσετε όλο το ράψιμο απλά κάνοντας μια μικρή ραφή στο σημείο που θέλετε να είναι το μήκος του ανοίγματος του χεριού!

2. Με μανίκι

diy-κιμονό-womanoclock-image3Διπλώνετε όπως και πριν το μαντήλι στα 2 με την καλή μεριά από μέσα. Επιλέγετε το μάκρος του μανικιού (η οριζόντια γραμμή) αλλά και το φάρδος του κιμονό (η κάθετη γραμμή) και έτσι σχηματίζεται ένα Γ και από τις 2 μεριές το οποίο θα ράψετε και θα κόψετε. Προσοχή μόνο στο πόσο μακρύ θα κάνετε το μανίκι γιατί τόσο αντίστοιχα θα στενέψει το υπόλοιπο ρούχο.

Τώρα από την κάτω μεριά βρίσκετε το κέντρο και αρχίζετε να κόβετε ευθεία προς τα πάνω. Περίπου 20 εκ. πριν την πάνω άκρη αρχίζετε να κόβετε διαγώνια έτσι ώστε να σχηματιστεί όπως και πριν ένα συνολικό άνοιγμα 12 εκατοστών στο κέντρο της πάνω μεριάς για τον λαιμό.

Αναποδογυρίζετε, προσθέτετε την τρέσα που σας αρέσει και καλοφόρετο!

diy-κιμονο-womanoclock-image4diy-κιμονο-womanoclock-image5

diy-κιμονό-womanoclock-image6