Λικερ Λιμοντσελο – Σπιτική Συνταγή

Το λιμοντσελο πίνετε κρύο ή ζεστό και ανάλογα την περίσταση έχετε ένα υπέροχο λικέρ όλο το χρόνο. Είστε έτοιμες για μία ακαταμάχητη σπιτική συνταγή;

Τι θα χρειαστείτε:

  • 12 λεμόνια σχετικά μεγάλα( τα λεμονάκια να είναι ακέρωτα ή κήπου γιατί βγάζουν υπέροχο άρωμα)
  • 1 λίτρο τσίπουρο ή ρακί ή βότκα
  • Ένα γυάλινο δοχείο

Για το σιρόπι:

  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη

λικερ λιμοντσελο-womanoclock-image
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φλούδες χωρίς να έχουν καθόλου το άσπρο του λεμονιού, τις βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο ερμητικά κλειστά μαζί με το τσίπουρο και το τοποθετούμε σε σκοτεινό μέρος για 10-15 μέρες. Αφού περάσουν οι μέρες το σουρώνουμε το ζουμί, πετάμε τις φλούδες και το βάζουμε πάλι στη γυάλα. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει για να φτιάξουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε κρυώσει και το προσθέτουμε στη γυάλα κατά βούληση, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε και πάντα κρύο. Κλείνουμε ξανά και το αφήνουμε για ακόμα 12-15.

Tip:Αν θέλετε να κάνετε κρέμα limoncello, αντί για νερό στο σιρόπι βάζουμε γάλα με ζάχαρη.

Λικέρ Φράουλα που τα “Σπάει” στη Γεύση