Κρέπες με Γαλοπούλα Φουαντρέ, Μανιτάρια και Πιπεριά! Μμμμμ

Γεμιση για Αλμυρες Κρεπες Αλλαντικων

Εννοείται πως η καλύτερη συνταγή για ζύμη κρέπας είναι του Άκη. Τον αγαπάμε και τον ακολουθούμε πιστά.  Μέσα λοιπόν σε αυτές τις πεντανόστιμες κρέπες εμείς προσθέτουμε τη δική μας όρεξη και φτιάχνουμε απίθανη και απλή γεμιση για αλμυρες κρεπες αλλαντικών.

— ΥΛΙΚΑ—

Για τις Κρέπες

500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
50 ml σπορέλαιο και έξτρα για άλειμμα
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Για την Αλμυρή Γέμιση Κρέπας

8 φέτες φουαντρέ γαλοπούλα
Κασέρι και μοτσαρέλα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
1 με 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια κομμένη
1 κονσέρβα μανιτάρια

— ΕΚΤΕΛΕΣΗ —

Για τη ζύμη Κρέπας: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.

Βάζουμε μία μεμβράνη στο μπολ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.

Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό μεσαίο τηγάνι για κρέπες, φροντίζουμε να πάει παντού και μόλις κάψει λίγο το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε μία κουταλιά με μια βαθιά κουτάλα και ρίχνουμε μείγμα μέσα στο τηγάνι για κρέπες.

Μόλις είναι έτοιμη θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί.

Γεμιση για Αλμυρες Κρεπες

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μερικές σταγόνες λάδι και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τις πιπεριές έως ότου εξατμιστούν τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κασερι, τη μοτσαρέλα, με την μουσταρδα και τις πιπεριες/μανιτάρια

Απλώνουμε την κρέπα σε ένα πιάτο, τοποθετούμε επάνω της το φουαντρε , σκορπίζουμε πάνω από το φουαντρε το μίγμα του τυριου και τη διπλώνουμε στη μέση.
Στο αντικολλητικό τηγανάκι που κάναμε τις κρέπες, τοποθετούμε τη γεμισμένη και διπλωμένη κρέπα και τη ζεσταίνουμε και από τις 2 μεριές για να λιώσει το τυρί.

No Comments Yet

Comments are closed