Γευστικές Μπάρες Μπισκότου με Λεμόνι και Καρύδα

Γευστικές Μπάρες Μπισκότου με Λεμόνι και Καρύδα

Με μόνο 5 υλικά φτιάχνεις εύκολα αυτές τις πεντανόστιμες και αρωματικές μπάρες μπισκότου με λεμόνι και καρύδα.

Ένας συνδυασμός αρωμάτων και γεύσεων που θα σας κάνει να ζηλέψετε τη συνταγή. Ένα γλυκό που σε βάζει άμεσα σε πειρασμό να το δοκιμάσεις όταν το φτιάχνεις και δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις 2 ώρες μέχρι να κρυώσει στο ψυγείο.

— ΥΛΙΚΑ—

Για τη βάση μπισκότου

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 1 φλ ινδοκάρυδο τριμμένο + εξτρα για πασπάλισμα
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ ζαχαρούχο γάλα

— ΕΚΤΕΛΕΣΗ —

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ όπου μέσα προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για 4-5 λεπτά ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με το γάλα στο μπολ με το θρυμματισμένο μπισκότο και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε λαμαρίνα και φτιάχνουμε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο μονοκόμματο σχήμα με πάχος περίπου 1,5-2 εκ.

Πασπαλίζουμε καλά με ινδοκάρυδο (μπορείτε να αναμίξετε το ινδοκάρυδο με λίγη ζάχαρη άχνη. Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω από το ινδοκάρυδο και λίγη πολύχρωμη τρούφα).

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Κόβουμε σε κομμάτια. Η συνταγή βγάζει περίπου 36 μικρά τετραγωνάκια.

πηγη