Με μόλις 3 Υλικά Φτιάξε έναν Σοκολατένιο Ήλιο Σφολιάτας σε 10 Λεπτά

Ένας υπέροχος συνδυασμός από τραγανή σφολιατα και μερεντα. Μια εξαιρετικά πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με 2-3 υλικά, για να απολαύσετε εσείς και τα παιδάκια σας … αν προλάβετε… ένα φανταστικό γλύκισμα. Ιδανική συνταγή για μπουφέ σε παιδικό πάρτι!

— ΥΛΙΚΑ—

2 φύλλα σφολιάτας

1 φλ. τσαγιού Nutella ή Μερέντα

λίγο γάλα για άλειμμα

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

— ΕΚΤΕΛΕΣΗ —

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτετε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος.
  2. Βάζετε στο πάγκο εργασίας σας τη μια σφολιάτα και την ανοίγετε με πλάστη Κυκλικά. Αν δεν έχει το τέλειο σχήμα την κόβετε κυκλικά με ένα μαχαίρι μέχρι να τη στρογγυλέψετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Βάζετε το στρογγυλό πλέον φύλλο στο ταψί πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το άλλο φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να είναι οι κύκλοι  περίπου ιδίου μεγέθους.
  3. Αλείφετε τη σφολιάτα στο ταψί με τη Nutella ή Μερέντα αφήνοντας 1/2 εκ. περιθώριο (χωρίς άλειμμα) περιμετρικά. Τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κολλάτε τις δύο ζύμες μεταξύ τους γύρω γύρω.
  4. Παίρνετε ένα ποτήρι, το βάζετε στη μέση και το πιέζετε ελαφρά, χωρίς να κοπεί η σφολιάτα. Με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού χωρίζετε τη ζύμη αρχικά σε 4 ίσα μέση (σαν σταυρός). Συνεχίζετε να κόβετε ισομερώς σε 8 μετά 16 και 32  λεπτές “ακτίνες” ή μέχρι να έχετε όσες ακτίνες εσείς επιθυμείτε.
  5. Κρατάτε την άκρη του κάθε κομματιού και τη περιστρέφετε τρεις φορές όπως στην φωτογραφία παρακάτω.
  6. Βουρτσίζετε την επιφάνεια με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάλτε το γλυκό σας από το φούρνο και το μεταφέρετε σε δίσκο, μαζί με το χαρτί ψησίματος το οποίο μετά το “τραβάτε” και το αφαιρείτε προσεκτικά. Κόψτε τις ακτίνες και απολαύστε τες ζεστές και τραγανές ή ακόμα και κρύες

σφολιατα και μερεντα - Συνταγές για Παιδικό Πάρτι