Ο Χυμός από ένα Αγαπημένο Φρούτο είναι το «Φυσικό Βιάγκρα»..

Ο Χυμός από ένα Αγαπημένο Φρούτο είναι το «Φυσικό Βιάγκρα».. - womanoclock

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερους άντρες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην σεξουαλική τους ζωή και οδηγώντας πολύ συχνά σε κατάθλιψη.

Tα προβλήματα στύσης αφορούν ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού. Στις νέες ηλικίες κάτω των 40 ετών το πρόβλημα αντιμετωπίζουν 1 στους 20 άντρες, στα 40 με 60 προβλήματα έχουν 1 στους 10 και πάνω από τα 60 έτη ένας στους 5 άντρες. Στην Ελλάδα, η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν πάνω από 500.000 άντρες που ζουν με το πρόβλημα.

Μια καινούργια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Foggia στην Ιταλία, διερεύνησε την επίδραση που έχει ένα συγκεκριμένο αμινοξύ στην ροή του αίματος στο πέος και κατέληξε ότι μπορεί πραγματικά να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε άντρες με στυτική δυσλειτουργία.

Το συγκεκριμένο αμινοξύ περιέχεται σε ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, το Καρπούζι!
Οι επιστήμονες του ιταλικού πανεπιστημίου υποστηρίζουν ότι η ευεργετική επίδραση του χυμού από καρπούζι μπορεί να είναι σχεδόν το ίδιο αποτελεσματική με ένα μπλε χαπάκι βιάγκρα και αυτό χάρη στην κιτρουλίνη η οποία περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο καλοκαιρινό φρούτο. Η κιτρουλίνη, βοηθά στη καλύτερη ροή του αίματος μιας και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία.

Ο Χυμός από ένα Αγαπημένο Φρούτο είναι το «Φυσικό Βιάγκρα».. - womanoclock

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 24 αντρών με μέσο όρο ηλικίας τα 57 έτη, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με στυτική δυσλειτουργία. Τους έδωσαν ένα συμπλήρωμα L-κιτρουλίνης σε δοσολογία 1,5 γραμμαρίων ανά 10 λίτρα νερού για έναν μήνα. Τον επόμενο μήνα έλαβαν ένα φάρμακο “placebo”.

Διαπίστωσαν ότι οι 12 από τους 24 συμμετέχοντες είχαν σημαντική βελτίωση στο πρόβλημα στυτικής δυλειτουργίας τους, όταν έπαιρναν το συμπλήρωμα L-κιτρουλίνης. Αντίθετα, όταν έπαιρναν το placebo, μόλις 2 στους 24 έδειξαν κάποια βελτίωση, κάτι που υποδεικνύει ότι το δικό τους θέμα ήταν περισσότερο ψυχολογικό.

Πολλοί άντρες με προβλήματα στύσης αποφεύγουν να παίρνουν βιάγκρα λόγω κόστους και επειδή έχει κάποιες παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους. Από την άλλη πλευρά, το καρπούζι είναι πιο εύπεπτο από τα συμπληρώματα L-κιτρουλίνης σε μορφή χαπιών, αφού αυτά μπορεί να προκαλέσουν ναυτία και διάρροια.

Αυτή η έρευνα έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχη του 2008 από το πανεπιστήμιο Texas A&M, όπου ερευνητές διαπίστωσαν ότι το καρπούζι περιέχει συστατικά που έχουν επιδράσεις στο σώμα αντίστοιχες με εκείνες του βιάγκρα, ενώ μπορεί ακόμα και να αυξήσει τη λίμπιντο του ατόμου.

Φαίνεται λοιπόν, πως το καρπούζι μάλλον είναι το φάρμακο που η φύση προτείνει για καλύτερες επιδόσεις στο σεξ.