Σοκολατένιες μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο

Σοκολατένιες μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο

Οι Σοκολατένιες μπάρες βρώμης είναι η ιδανική λύση για τσιμπολόγημα, πρωινό στο δρόμο ή ένα υγιεινό επιδόρπιο. Απλό, γρήγορο, εύκολο, χορτοφαγικό, διαιτητικό, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, και τόσο νόστιμο.

Eυχαριστούμε ιδιαίτερα τις THE FELLA TWINS γι αυτή την τέλεια συνταγή!

— ΥΛΙΚΑ—

  • 120 γρ. βρώμη σε σκόνη (χτυπημένη στο μούλτι)
  • 80 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 120 γρ. αλατισμένα φυστίκια Αιγίνης
  • 80 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. φουντούκια
  • 75 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
  • 150 γρ. μέλι
  • 35 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • κανέλα

— ΕΚΤΕΛΕΣΗ —

  1.  Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, την κανέλα, την καρύδα και 1 πρέζα αλάτι.
  2. Στο μούλτι, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια και φυστίκια) και τους χτυπάμε. Τα ρίχνουμε και αυτό στο μπολ.
  3. Ξύνουμε λίγο πορτοκάλι, ρίχνουμε το κράνμπερι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι και το χυμό από πορτοκάλι.
  5. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε.
  6. Σε μία φόρμα 30 x 10 με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας, το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το πατάμε καλά να σφίξει.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και μετά σερβίρουμε.

TIPS: Αν δεν έχουμε πολυκόφτη με μεγάλο κάδο, μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία με μικρό μούλτι, χωρίζοντας όμως τα υλικά μας σε 2 δόσεις για να πολτοποιηθούν. Διατηρούνται τυλιγμένα με μεμβράνη στη κατάψυξη για 1 μήνα!

No Comments Yet

Comments are closed