Πώς να Ξεχωρίζεις τα Μεταλλαγμένα Φρούτα και Λαχανικά από τα Φυσικά

Πώς να Ξεχωρίζεις τα Μεταλλαγμένα Φρούτα και Λαχανικά από τα Φυσικά

Δεν το λες εύκολο, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πως να ξεχωριζεις τα μεταλλαγμενα φρουτα και λαχανικα από τα φυσικά, αλλά δεν είναι ούτε και τόσο δύσκολο. Μαθαίνοντας κάποια tips οι αισθήσεις θα εξοικειωθούν και θα αναγνωρίζεις πιο εύκολα τα φυσικά από τα μεταλλαγμένα φρούτα και λαχανικά.

Πριν από περίπου 30 χρόνια και πίσω, στην Ελλάδα τα οπωρολαχανικά όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, είχαν προλάβει να αποτυπώσουν την πραγματική εντονότατη γεύση τους και την φυσική τους ζωντανή εμφάνιση στις μνήμες των ανθρώπων που έτυχε να ζήσουν εκείνες τις φυσικές εποχές…   Δυστυχώς όμως, τα παιδιά μας στις μέρες μας είναι σχεδόν αδύνατον να αποκτήσουν αυτές τις έντονες φυσικές γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά, γιατί κυριολεκτικά… είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν στις αγορές, ούτε στην λαϊκή, και επίσης… ούτε στα καταστήματα με Οργανικά οπωρολαχανικά! Πολύ καλά ακούσατε.

Εάν θέλετε να γευτείτε πραγματικά αυτό που εννοούμε φυσική έντονη «γεύση» με πραγματικά θρεπτική αξία, τότε πρέπει να βρείτε οργανικούς σπόρους ώστε και εσείς και φυτέψετε κάτι όντως φυσικά οργανικό για να τρώτε! Δείτε εδώ:

Ο πιο εύκολος Τρόπος να Φυτέψεις τις δικές σου Ντομάτες στη Γλάστρα

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ των μεταλλαγμένων και μη, όταν πηγαίνετε στο μανάβη της γειτονιά σας, στην λαϊκή ή στο supermarket.

Πολλά προϊόντα που βρίσκονται σε συσκευασία αναγράφουν επάνω αν είναι ή όχι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ). Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δε γράφουν ή αν αγοράζετε χύμα από τα ράφια και τα καλάθια;

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ:

  • Είναι πιο ευχάριστα και ελκυστικά στην όψη. Αγγίζουν την τελειότητα.
  • Είναι πιο στρογγυλεμένα και λαμπερά χωρίς ατέλειες
  • Δεν μυρίζουν καθόλου.. μα καθόλου! Δηλαδή δεν έχουν τη μυρωδιά ενός φρέσκου φρούτου ή λαχανικού
  • Δεν έχουν το ζωντανό φυσικό χρώμα του φρούτου ή του λαχανικού, αλλά το ξεθωριασμένο ή αντιθέτως είναι πολύ πιο σκούρο.

Στα λαχανικά και φρούτα θα βρείτε μερικά διαφορετικά σημάδια που θα σας φωνάξουν ότι είναι “πραγματικά” και δεν είναι μεταλλαγμένα.

  • Αν π.χ. ζουλίξετε ελαφρώς μία ντομάτα με τον αντίχειρά σας και αφήσει ένα βαθούλωμα, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μία “ζωντανή” ντομάτα και όχι αποτέλεσμα ΓΤΟ.
  • Το κάθε ένα φρούτο ή λαχανικό αν είναι φρέσκο έχει την αυθεντική μυρωδιά του.
  • Η οσμή είναι το κύριο πρώτο κλειδί για να καταλάβετε εάν έχετε να κάνετε με φυσικό η μεταλλαγμένο, η γεύση είναι το δεύτερο. Πχ ντομάτες, εάν μυρίζει ελάχιστα ή καθόλου από απόσταση λίγων εκατοστών είναι μεταλλαγμένο και η πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά είναι υπεύθυνη για την σχεδόν ανύπαρκτη οσμή. TIP: Πραγματικά, δεν μπορούν να βρουν τρόπο να κάνουν την ντομάτα να μυρίζει… Τι κάνουν γιαυτό; Αρωματίζουν το κοτσάνι… Γι αυτό και η «μόδα» τελευταία να πουλιέται η ντομάτα σε τσαμπί!!
  • Τα φρέσκα φρούτα ή λαχανικά είναι τόσο ώριμα ώστε πρέπει να καταναλωθούν μέσα στις επόμενες 3-4 μέρες.
  • Να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά όταν είναι στην εποχή τους
  • Προσπαθήστε, γενικότερα να εστιάζετε σε φρούτα και λαχανικά που δεν είναι τέλεια οπτικά. Θα είναι εξίσου νόστιμα. Ενδεχομένως, νοστιμότερα και πέρα ως πέρα υγιεινότερα.

Μπορειτε να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά που έχουν ετικέτα ως βιολογικά. Αυτά σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΤΟ. Υπάρχουν, όμως και εκείνα που επίσης, δεν είναι ΓΤΟ, αλλά δεν έχουν “ανατραφεί” με τις προϋποθέσεις των βιολογικών, είναι όμως σαφώς πολύ καλύτερα από τα ΓΤΟ.

Έχετε υπόψη σας, ακόμα, ότι αν αγοράζετε φρούτα ή λαχανικά που δεν είναι η εποχή τους ακόμα να βγουν, τότε, σίγουρα αυτά είναι εισαγώμενα. Γνωρίζετε, όμως, από που προέρχονται και τι νόμοι υπάρχουν εκεί; Σίγουρα όχι. Απλά έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και σιγά-σιγά θα αυτά θα εξοικιωθούν και με μια απλή ματιά θα ξεχωρίζετε τι να αγοράζετε.

Με τα παραπάνω θα μάθεις σιγά σιγά πως να ξεχωριζεις τα μεταλλαγμενα φρουτα και λαχανικα από τα Φυσικά