Παγάκια, ένας Εξαιρετικός Σύμμαχος Ομορφιάς!

Παγάκια, ένας Εξαιρετικός Σύμμαχος Ομορφιάς!

Ίσως το concept “beauty hacks με παγάκια” να μοιάζει πιο ταιριαστό στο καλοκαίρι, αλλά ποτέ δεν έβλαψε λίγος πειραματισμός και ένα “χέρι βοηθείας” ακόμα και εκτός εποχής! Τα παγάκια μπορούν να… αποτελέσουν εξαιρετικό beauty tool, δεν κοστίζουν καθόλου, και μπορούν να είναι πάντα διαθέσιμα όταν τα χρειάζεσαι, στα ράφια του καταψύκτη σου. Δες τα ice-cube beauty hacks που ξεχωρίσαμε για σένα, και είμαστε σίγουρες ότι δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητη· έστω και στην ιδέα!

1. SOS για τα σπυράκια της τελευταία στιγμής!

Ετοιμάζεσαι να βγεις, έχεις διαλέξει τι θα βάλεις και λίγο πριν κάνεις το μακιγιάζ σου συνειδητοποιείς ότι εμφανίστηκε ένα… απρόσκλητο σπυράκι στη μέση του προσώπου σου. Τώρα μπορεί να μοιάζει μικροσκοπικό, αλλά φοβάσαι ότι μπορεί να πρηστεί σύντομα, να κοκκινίσει και να εξελιχθεί σε πρόβλημα-γίγας. Μην ανησυχείς καθόλου. Τοποθέτησε ένα παγάκι μέσα σε μία πετσέτα ή ένα χαρτομάντηλο και ακούμπησέ το για 5 λεπτά πάνω στο σπυράκι. Σε 5 λεπτά το σπυράκι σου θα έχει ξεπρηστεί, η κοκκινίλα έχει θα εξαφανιστεί και ο πόνος/τσούξιμο από το απρόσκλητο σπυράκι θα έχει περιοριστεί εντελώς. Τι καλά!

2. Μάσκα ματιών για κατά του πρηξίματος

Είτε είναι πρωί, έχεις κοιμηθεί ελάχιστα και αισθάνεσαι σαν τον Κόμη Δράκουλα, είτε δούλευες όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή, το πιο πιθανό είναι να θέλεις να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό -και καμιά φορά τρομακτικό- πρήξιμο που έχει εμφανιστεί κάτω από τα μάτια. Τα πολύτιμα παγάκια σου θα σπεύσουν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση: τύλιξε παγάκια σε μία μικρή πετσέτα και εφάρμοσέ τα σαν κομπρέσα ακριβώς πάνω στο πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους για περίπου 5 λεπτά. Η αίσθηση του κρύου θα προκαλέσει την αποσυμφόρηση της περιοχής και αμέσως τα μάτια σου θα φαίνονται λιγότερο πρησμένα, οι μαύροι κύκλοι θα υποχωρήσουν και ολόκληρη η περιοχή θα μοιάζει πιο λαμπερή!

3. Ανακούφιση στην αποτρίχωση

Καμία από εμάς δεν κάνει πάρτυ όταν πρέπει να βγάλει τα φρύδια ή το μουστάκι της: το τσούξιμο, τα δακρυσμένα μάτια, και η ενοχλητική κοκκινίλα δεν κέρδισαν ποτέ καμιά μας. Αν όμως δοκιμάσεις 5 λεπτάκια πριν την αποτρίχωση στα φρύδια ή το μουστάκι να “παγώσεις” την περιοχή με ένα παγάκι τυλιγμένο σε πετσέτα, αυτό θα σου χαρίσει ένα ήπιο αποτέλεσμα “αναισθητικού” και θα μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου πιο σωστά και πιο εύκολα. Bonus points αν επαναλάβεις τη διαδικασία αμέσως μετά την αποτρίχωση, ώστε να μην πρηστεί η περιοχή και να εξαφανιστεί εντελώς η ερυθρότητα που προκλήθηκε από την αποτρίχωση. Πολλές χρησιμοποιούν αυτό το beauty hack και στην αποτρίχωση στο μπικίνι!

4. Σύμμαχος για να στεγνώσεις το βερνίκι σου

Μόλις βάψεις τα νύχια σου, άφησε να στεγνώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια βούτηξέ τα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και πολλά παγάκια. Τα νύχια σου θα στεγνώσουν σε χρόνο “dt”, η επιδερμίδα των χεριών σου θα έχει κάνει μία ωραιότατη κούρα αναζωογόνησης και η γυαλάδα στο βερνίκι σου θα διατηρηθεί περισσότερο!

πηγή: blog.cherrybox.gr