Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
View Gallery
10 Photos
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (2)

Τοποθετούμε το Κέικ μας εφόσον έχει κρυώσει, πάνω σε λεία επιφάνεια

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (3)

Κόβουμε σε 2 ίδια κομμάτια

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (5)

Ετοιμάζουμε τη βάση που θα το τοποθετήσουμε

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (6)

Τυλίγοντας λαδόκολλα γύρω από σκληρό χαρτόνι

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (7)

Εννώνουμε τα 2 κομμάτια του κέικ τοποθετώντας ενδιάμεσα κρέμα frosting

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (8)

Το τοποθετούμε πάνω στη βάση μας

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (9)

Κόβουμε ένα κομμάτι από το επάνω μέρος (για να ξεχωρίσουμε το κεφάλι) και το τοποθετούμε στην ουρά

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (10)

Καλύπτουμε το κέικ μας με την κρέμα Frosting

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (11)

Καλύπτουμε με αρκετή ποσότητα από τρούφα Καρύδας

Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας - womanoclock
Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας
συνταγη-πασχαλιατικο-λαγουδακι-κεικ-καρυδας (12)

Διακοσμούμε με 2 αυτάκια, αυγά, καραμέλες, οτιδήποτε θέλουμε. Μπορούμε να το βάλουμε πάνω σε πρασινάδα για να δείχνει πιο όμορφο. Μπορούμε ακόμα να του προσθέσουμε 2 κομμάτια σοκολάτας για μάτια.

ΥΛΙΚΑ για το Κεικ Καρυδας (τη βάση για το λαγουδάκι)

340 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (1 ωρα εκτος ψυγείου)
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
6 μεγάλα αβγα σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κ.γ βαλίλια υγρή ή σε σκόνη
3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
1 φλυτζ γάλα
120 γρ καρύδα γλυκιά τριμμένη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς.

Στο μίξερ χτυπάμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και τη βανίλια. Χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και την καρύδα. Ρίχνουμε σιγα σιγα το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα βούτυρο-ζάχαρη, εναλλάξ με το γάλα, έχοντας το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί και ψηνουμε για 30 λεπτά (tip: αν το κάνουμε σε cupcake ψηνουμε για 15 λεπτά).

Κρέμα Frosting για την επικάλυψη

226γρ βούτυρο μαλακό
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 κιλό ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1/4 φλυτζ γάλα

Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο και το τυρί να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη αχνη, τη βανίλια και το γάλα. Ανακατεύουμε έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Δεν το παρακάνουμε.

Styling – how to Βήμα βήμα

Για να δείτε όλη τη διαδικασία βήμα βήμα πως φτιάχνουμε (styling) το Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας δείτε τη photo Gallery. Καλή Επιτυχία

Πηγή: jennysteffens.blogspot
No Comments Yet

Comments are closed