Maria Vytinidou: Η Ελληνίδα Σχεδιάστρια με τα Must Have Luxury Folk Ρούχα!

Η απάντηση των Ελλήνων σχεδιαστών στην εξαγώγιμη πολυτέλεια και καινοτομία στον χώρο της μόδας έχει ένα όνομα και επώνυμο που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα: Maria Vytinidou. Τι είναι όμως είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή?

μαρια-βυτινιδου-womanoclock

Είναι το γεγονός ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια συλλογή με τόσο χαρακτηριστική ‘ταυτότητα’ όσο είναι και η ίδια. Την απολαύσαμε στη 19η Athens Exclusive Designers Week όπου καταλάβαμε πως μπορεί να συνδυαστεί η παράδοση με την πολυτέλεια και την τεχνολογία. Στην προσωπική της συλλογή της υπό το brand name Maria Vytinidou – Luxury Handwoven Design Brand και με τίτλο ‘ SYNTHESIS is our THESIS ‘ είδαμε υπέροχα πλεκτά, δερμάτινα, μάλλινα παλτό και πανωφόρια με Atzec μοτίβα, φούστες και παντελόνες από βαριά πολυτελή folk υφάσματα’ μέχρι και μαγιό συνδυασμένα με πολυτελείς δερμάτινες τσάντες σε έντονα χρώματα και μοτίβα. Η συλλογή που μας παρουσίασε ήταν “pret a porter deluxe’’, δηλαδή εμπορικά μεν αλλά πολυτελή ρούχα απευθυνόμενα την σημερινή γυναίκα που επιλέγει την πολυτέλεια, την ποιότητα των υφασμάτων αλλά και το χαρακτηριστικό design ως προσωπικό της fashion statement. Αφορά την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 16-17 και είναι εμπνευσμένη από τους θησαυρούς του παρελθόντος της εποχής των Αζτέκων με εμφανείς Μεξικάνικες επιρροές.

μαρια-βυτινιδου-1-womanoclock

Ο τίτλος ‘ SYNTHESIS is our THESIS δεν είναι τυχαίος. Είναι χαρακτηριστική η συνοχή και η συνέχεια της προηγούμενης συλλογής της, όπου καταφέρνει να δέσει το σύγχρονο design με παραδοσιακά χειροποίητα υφαντά που παραπέμπουν στην Κρητική καταγωγή της, αλλά και με τα περίφημα μεταξωτά υφάσματα από το Σουφλί, συνθέτοντας έτσι ένα παζλ πολλών multicultural αλλά και διαχρονικών στοιχείων σε μια συλλογή.

μαρια-βυτινιδου-fashion-week-womanoclock

Το Fashion Show στην 19η AXDW έκλεισε με την πολυτελή σειρά με μαγιό αποκλειστικά για ”Jetsetters” με το διακριτικό ”Μykonos-Μοnaco Exclusive”. Τα μαγιό που παρουσιάστηκαν ήταν.. πραγματικά κοσμήματα. Φτιαγμένα από αληθινά Σβαρόφσκι, οι τιμές των οποίων ξεπερνούν κάθε φαντασία καθώς η συνεργασία της με την εταιρία Fragos Jewlery , είχε σκοπό την δημιουργία ”unique pieces” για εξέχουσες προσωπικότητες.

μαρια-βυτινιδου-fashion-week-1-womanoclock

Αλλά η σημασία του έργου της σχεδιάστριας δεν περιορίζεται μόνο στο σχεδιαστικό κομμάτι. Η Maria Vytinidou έχει διακριθεί για την καινοτομία της στο HighTechXL-Eindhoven σαν μία από τις καλύτερες start-up επιχειρήσεις παγκόσμια, καταφέρνοντας να παντρέψει την τεχνολογική επιστήμη με την μόδα. Ρούχα που ακτινοβολούν φως ανοίγουν ένα παράθυρο στην φορέσιμη τεχνολογία που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα μπορούμε κυριολεκτικά και πάλι.. να ‘δώσουμε τα φώτα μας’ διεθνώς και να εξάγουμε υψηλή αισθητική με εργονομικές προδιαγραφές απείρων χρήσεων, καθώς η φαντασία και η επιστήμη δεν έχουν ταβάνι. Έτσι και τον φετινό Δεκέμβριο είναι καλεσμένη στο Ντουμπάι για την παρουσίαση Fashion Show Wearable Technology.

μαρια-βυτινιδου-fashion-week-2-womanoclock

Το καλύτερο όμως σας το κρατάω για το τέλος. Η σχεδιάστρια αυτή που και μπορεί και έχει το know how, έχει επεκταθεί και στην εκπαίδευση νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την καριέρα σχεδιαστών μόδας. Ως ιδιοκτήτρια του AthensFashionClub Fashion School, της αναγνωρισμένης σχολής μόδας στο κέντρο της Αθήνας και πιστοποιημένης ως Κέντρο δια βίου Μάθησης, η Maria Vytinidou έχει στήσει ένα ολόκληρο επιτελείο αξιόλογων ειδικών στον τομέα της μόδας που γαλουχούν την επόμενη γενιά των σχεδιαστών αλλά και όσων επιθυμούν να βγουν από το επαγγελματικό αδιέξοδο της κρίσης καλλιεργώντας και εφαρμόζοντας νέες δεξιότητες. Παρέχουν ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εποχής αλλά και ανεξάρτητα προγράμματα μοδιστρικής για νέους και μεγαλύτερους που απλά ανακαλύπτουν νέα ταλέντα.

μαρια-βυτινιδου-fashion-week-4-womanoclock

Εμείς απλά να προσθέσουμε πως έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα να περιμένουμε ακόμα από την αξιόλογη αυτή Ελληνίδα σχεδιάστρια και να της ευχηθούμε πάντα επιτυχίες.

Tις συλλογές της μπορείτε να τις βρείτε στο :

Showroom
Maria Vytinidou Luxury Handwoven Design Brand
10 George Street, Kanigos Square