Γεμιστό Ψωμί με Φρέσκο Κρεμυδάκι, Τυρί και Μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια
340 γραμμάρια τυρί (μοτσαρέλα, τσένταρ ή το τυρί που προτιμάτε) κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο και σουσάμι
300γρ Μανιτάρια ψιλοκομμένα (προεραιτικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία. Ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το θυμάρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά.

Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Για το ψωμί
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος σε κυβάκια, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.
Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ωθήσετε τη γέμιση κάτω, μέσα στο καρβέλι.
Ανακατέψετε το βούτυρο με παπαρουνόσπορο και σουσάμι. Περιχύνουμε πάνω από το ψωμί. Τυλίξτε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ξετυλίξτε το ψωμί και ψήστε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

No Comments Yet

Comments are closed