12 Χρήσιμα Μυστικά στην Κουζίνα που θα σας Λύσουν τα Χέρια!

Από απλές λύσεις έως και το πόσο φρέσκο είναι ένα αβγό, αυτά τα 10 μυστικά θα σαν γλυτώσουν από κόπο και χρόνο!

Σώσε ένα κατεστραμμένο τηγάνι
Για να να καθαρίσουμε ένα καμένο τηγάνι και να το χρησιμοποιήσουμε ξανά, πασπαλίζουμε τον πάτο με μαγειρική σόδα, προσθέτουμε 4-5 κουταλιές σούπας αλάτι και στη συνέχεια νερό για να καλύψουμε το καμμένο.
Αφήστε έτσι για ένα βράδυ και ξύστε τον καμένο πάτο με μία πλαστική ή σιλικονούχα σπάτουλα.

Πως να καταλάβετε αν τα αβγά είναι φρέσκα.
Αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο φρέσκα είναι τα αβγά, απλά δείτε πως συμπεριφέρονται σε ένα ποτήρι με νερό. Τα φρέσκα αβγά βυθίζονται ενώ τα άλλα επιπλέουν.

πως θα καταλαβετε αν τα αβγα ειναι φρεσκα

Πως θα κάνετε τα μακαρόνια της προηγούμενης ημέρας σαν να μαγειρεύτηκαν τώρα.
Τα μακαρόνια που περίσσεψαν βάλτε τα στο ψυγείο σε ένα μπολ και κλείστε με ζελατίνη. Όταν θέλετε να τα σερβίρετε ρίξτε τα σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Έτσι ζεσταίνονται και αποκτούν ξανά την υγρασία τους σαν να μαγειρεύτηκαν τώρα.


Πως θα κάνετε τα μακαρόνια της προηγούμενης ημέρας σαν να μαγειρεύτηκαν τώρα.

Κάντε τα λαχανικά σας τραγανά ξανά
Όταν τα ραπανάκια, το σέλινο και τα καρότα δεν είναι τραγανά, βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια μαζί με μία φέτα πατάτας. Τα λαχανικά σας έτσι θα είναι ξανά τραγανά σαν φρέσκα.

Κάντε τα λαχανικά σας τραγανά ξανά - womanoclock
Radishes

Ωριμάστε τα φρούτα γρήγορα
Βάλτε όποιο φρούτο θέλετε να ωριμάσει γρήγορα μέσα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο για ένα βράδυ. Τα μήλα απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιου που επισπεύδει τη διαδικασία ωρίμανσης των άλλων φρούτων.

Πως να γλιτώσετε το καμμένο γάλα
Αν το γάλα που ζεστάνατε άρπαξε, προσθέστε μια πρέζα αλάτι για να αποφύγετε την καμμένη μυρωδιά και γεύση

Μην αφήνετε το αλάτι να σκλυρήνει.
Βάλτε ρύζι στην αλατιέρα για να σταματήσετε το αλάτι από το να σκληραίνει

Αποφύγετε την ωρίμανση των μπανανών
Μην χωρίσετε τις μπανάνες από το τσαμπί τους εκτός να θέλετε να τις φάτε. Ωριμάζουν πιο αργά όταν είναι στο τσαμπί τους.

Όταν θέλετε να ξεπαγώσετε μανιτάρια
Τα μανιτάρια αν τα βγάλεις από την κατάψυξη για να ξεπαγώσουν λασπώνουν από το πολύ νερό. Αποφύγετε το τυλίγοντας τα με χαρτί κουζίνας όταν τα βγάλετε από την κατάψυξη.

Διατηρήστε τα βότανα φρέσκα
Για να διατηρήσετε τα βότανα φρέσκα περισσότερο από 1 μήνα, πλύντε τα καλά και βάλτε τα σε πλαστική σακούλα στην κατάψυξη. Κάθε φορά πάρτε την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ξεπαγώνουν αμέσως και διατηρούν έτσι τη ζωντάνια και φρεσκάδα τους.

Τι να κάνετε με το φρέσκο ψωμί που περίσσεψε.
Κόψτε το σε φέτες και βάλτε το σε πλαστική σακούλα στην κατάψυξη. Κάθε φορά βγάλτε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε και θα είναι σαν φρέσκο.

αποθηκευστε το ψωμι στην καταψυξη μεχρι να το χρησιμοποιησετε ξανα

Όταν το μέλι κρυσταλλώνει
Απλά βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30″.

No Comments Yet

Comments are closed

NEWSLETTER



Copyright © 2017 womanoclock.gr. All rights reserved