Traveling Alone! Τι Καλύτερο από μια Απόδραση!

Έρχεται τριήμερο και τι καλύτερο από μια απόδραση! Είτε σου προέκυψε είτε προγραμμάτιζες λίγες μέρες ηρεμίας με τον εαυτό σου, κοίτα να το απολαύσεις! Αν η ιδέα του me, myself and I σε ένα ταξίδι σε τρομάζει, γιατί πιθανόν να έχεις συνηθίσει να συνδυάζεις της διακοπές σου με παρέα αλλά πολύ απλά δεν οργανώθηκες σωστά και το σπίτι σε πνίγει, μη σκας!

Ξεκίνα αυτήν την εμπειρία με έναν προορισμό όπου είναι πιθανό να συναντήσεις άτομα που γνωρίζεις. Ίσως στην πόλη που σπούδασες ή κάπου που έχεις ξανά πάει διακοπές; Extra tip: βάλε στο carry on ένα καλό βιβλίο. Είναι η καταλληλότερη συντροφιά που θα σε βγάλει από άβολες στιγμές αμηχανίας. Που ξέρεις; Μπορεί τελικά και να μη το χρειαστείς. Μπορεί στο τέλος αυτή η εμπειρία ίσως να σου μείνει αξέχαστη και θελήσεις να το ξανά κάνεις. Δεν θα ξέρεις αν δεν το δοκιμάσεις!

Αν πάλι είναι κάτι που έχεις ξανά κάνει, μάλλον γνωρίζεις ήδη πως καλό θα ήταν να αφήσεις τις αισθήσεις σου να σε παρασύρουν σε ότι ξεχωριστό σε περιμένει να το γευτείς, μυρίσεις, ακούσεις κ.ο.κ.!

ταξιδι-1-womanoclock
Κλείσε για λίγο τα μάτια και άσε το αεράκι της Άνοιξης να κάνει τη δουλειά του! Νιώσε τις μυρωδιές της! Αν σου είναι οικείες άφησέ τες να σε παρασύρουν σε όποια σκέψη έχεις συνδυάσει με αυτές από εμπειρίες που σου τις θυμίζουν. Αν πάλι δεν σου είναι γνώριμες, μπορείς να δημιουργήσεις νέες, είτε φανταστικές, είτε βιωματικές εμπειρίες! Να αφήσεις την φαντασία σου να σε ταξιδέψει σε περιπέτειες ή να ανοίξεις τα μάτια σου και να συνδυάσεις τις νέες μυρωδιές με το τοπίο! Γεύσου κάθε λεπτομέρεια!

Speaking of taste φρόντισε να δοκιμάσεις όλες τις τοπικές λιχουδιές χωρίς ενοχές! Άφησε τις γεύσεις να βολτάρουν στον ουρανίσκο σου και κατέγραψε τες στη μνήμη σου. Μπορεί να θελήσεις να πειραματιστείς να φτιάξεις κάτι που σου άρεσε όταν επιστρέψεις.
Άκου τις μουσικές του δρόμου, χόρεψε αν αυτό αισθανθείς (δεν σε βλέπει κανείς 😛 ). Διασκέδασε με την τοπική διάλεκτο – ακόμη και αν επιλέξεις κάποιο μέρος στο εξωτερικό!
Άσε για λίγο τους άλλους και αφουγκράσου τις αισθήσεις σου! Άσε πίσω τις σκοτούρες για δουλειές και σχέσεις και εξοπλίσου με διάθεση εξερεύνησης. Σίγουρα θα γυρίσεις με κάτι νέο στις αποσκευές σου!