Σαλάτα με Αβοκάντο και Φασόλια του Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ
2 μικρά αγγούρια χωρίς σπόρους ξεφλουδισμένα
2 καρδιές μαρουλιών, καθαρισμένες
3 ντομάτες, κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρια
2 αβοκάντο ώριμα
½ κ.γ. ζάχαρη
¼ της κούπας κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 κονσέρβα φασόλια, σουρωμένα και ξεπλυμμένα
χυμό από 1 λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κοκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Τα αγγούρια τα κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.
Αν έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πριν τα κόψουμε σε φέτες με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ. και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.
Προσθέτουμε και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας.
Ανακατεύουμε καλά χωρίς να πατάμε τα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο…

Tip: Είναι απαραίτητο τα αβοκάντο να είναι ώριμα γιατί αλλιώς δεν θα έχουν γεύση!

Πηγή: akispetretzikis.com