Πέντε Λόγοι που σου Φοράει «Κέρατο»

Άπειρα ερωτήματα τριγυρνούν στον εγκέφαλό σου: «Γιατί σ’ εμένα; Τί του έλειψε; Μήπως είμαι άσχημη; Μήπως είμαι χοντρή; γιατί κέρατο;».

Λογικό να τρώγεσαι με τα ρούχα σου για να μάθεις τους λόγους που τον έσπρωξαν σε μια άλλη αγκαλιά (κέρατο). Ωστόσο αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πιθανό να μην το μάθεις ποτέ ακόμη κι αν ο «καλός» σου μπήκε σε διαδικασία να σου το αποκαλύψει.

Εμείς ρωτήσαμε, μάθαμε και σου αποκαλύπτουμε τι είναι αυτό που τους κάνει να κοιτάξουν… λίγο λοξά!

1. Δεν ήταν ποτέ ερωτευμένος μαζί σου. Ω, ναι. Συμβαίνει και μάλιστα πολύ συχνά. Μπορεί να το γράφουμε κυνικά, αλλά οφείλουμε να σου πούμε ακριβώς αυτά που ακούσαμε. Δυστυχώς δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που επιλέγουν να κάνουν σχέση με άτομα τα οποία προσφέρουν ασφάλεια χωρίς να αποτελούν όμως το «ιδανικό» ταίρι. Είναι μαζί σου γιατί «βολεύονται», έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει αυτό που λέμε «σπίθα». Σε τέτοιου είδους σχέσεις, είναι θέμα χρόνου να μπει το τρίτο πρόσωπο, το οποίο για να λέμε την αλήθεια, έχει και τις λιγότερες ευθύνες.

2. Νόμιζε ότι ήσουν κάποια άλλη: Αρκετές γυναίκες, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τον σύντροφό τους προσποιούνται κάτι άλλο από που είναι στην πραγματικότητα. Κρύβουν για παράδειγμα το πόσο ζηλιάρες ή γκρινιάρες είναι. Δεν είναι όμως εύκολο να καμουφλάρεσαι για πολύ καιρό. Αργά ή γρήγορα ο πραγματικός εαυτός σου θα αποκαλυφθεί.

3. Έχει μάθει στη ζωή του να τα έχει όλα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την κλασική περίπτωση κακομαθημένου, εγωιστή ανθρώπου. Αυτό που λένε ότι τα πάντα έχουν τη βάση τους στο σπίτι, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αν μεγάλωσε με την αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να κοπιάσει, να κάνει υπομονή ακόμη και να «στριμωχτεί» για ορισμένα πράγματα στη ζωή, τότε γιατί να μην λοξοκοιτάξει; Είδε μια ωραία γυναίκα; Θα την αποκτήσει ανεξάρτητα από το αν έχει σχέση ή όχι. Εδώ λοιπόν δεν έχει καθόλου να κάνει με εσένα, αλλά καθαρά με τον χαρακτήρα και τις αρχές του.

4. Το μόνο που κάνεις είναι να γκρινιάζεις. Sorry, αλλά εδώ φταις εσύ. Σ’ αγαπάει, σ’ εκτιμάει, αλλά δεν γίνεται να περνάει καλύτερα στο γραφείο παρά όταν είστε μαζί. Ένα κοινό χαρακτηριστικό που συνδέει όλα τα τρίτα πρόσωπα, είναι ότι τους έχουν «πασάδες στα Γιάννενα». Ο λόγος που θα σε κερατώσει, δεν είναι ότι δεν σ’ αγαπάει. Είναι ότι του στερείς τις ανέμελες στιγμές σας και την καλή σου πλευρά που –κάποτε – είχες. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσετε μην το κάνεις με γκρίνια και μιζέρια. Θα μας πεις τώρα γιατί δεν σου το λέει ή γιατί δεν σε χωρίζει; Πρώτον δεν θέλει να σε χωρίσει γιατί κατά τα άλλα σε θέλει και δεύτερον δεν σου το λέει γιατί φοβάται ότι αν σε πει γκρινιάρα θα τον περάσεις γενεές δεκατέσσερις. Ο εύκολος δρόμος είναι να πάει με άλλη. Μη μας πυροβολήσεις. Αυτά μας είπαν, αυτά σου λέμε.

5. Είναι γυναικάς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανίατη περίπτωση. Σ’ αγαπάει, είναι ερωτευμένος μαζί σου, θέλει να ζήσετε για πάντα μαζί, αλλά… το θέλει και το χαρέμι του. Οι άντρες που ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία, είναι τόσο επιτήδειοι που δεν πρόκειται να τους πάρεις σχεδόν ποτέ χαμπάρι. Ό,τι κάνουν το κάνουν χωρίς καμία τύψη, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και εντελώς ψύχραιμοι. Δεν θα αφήσουν κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο να τους εκθέσει και την ίδια ώρα σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική γυναίκα της ζωής τους. Το περίεργο είναι ότι όντως είσαι η μοναδική που αγαπάει μέσα από την καρδιά του. Απλά δεν μπορεί να αντισταθεί στους πειρασμούς.