ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λιγκουίνι
500 καθαρισμένες μεσαίες γαρίδες – χωρίς τα κεφάλια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβακια
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
1/4 φλ. βότκα
1 κουτ. γλ. ξερό θυμάρι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 μύτη ζάχαρη
1 κ. γλ. μέλι
2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε λίγο ακόμα τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν.
- Σβήνουμε με τη μισή ποσότητα βότκας και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς πριν προσθέσουμε οτιδήποτε.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες σε κυβακια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το καγιέν και το ξερό θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά – αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε ελαιόλαδο και όταν αυτό αρχίσει να σοτάρεται ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες κατά προτίμηση και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σβήνουμε με την υπόλοιπη βότκα και αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί.
- Εντωμεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
- Αφού βράσει η σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε τις σοταρισμένες γαρίδες, ανεβάζουμε τη φωτιά, και βράζουμε για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε μέσα φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.