Baby Σπαστές Πατάτες Φούρνου – Πεντανόστιμες και Τραγανές από Έξω

Αυτές οι σπαστές πατάτες έχουν εξαιρετική γεύση και δεν περιλαμβάνουν επιπλέον λιπαρά. Είναι ότι πιο νόστιμο έχεις φάει σε πατάτα φούρνου χωρίς εξτρα λιπαρά και από μέσα λιώνουν στο στόμα ενώ από έξω είναι τραγανές.

Τι θα χρειαστείς
Baby πατάτες
Αλάτι και Πιπέρι
Ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε κατσαρολα για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Εντωμεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC με αντιστάσεις πάνω κάτω. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε πυρέξ με στρωμένη λαδόκολλα (να έχουν χώρο, όχι τη μία πάνω στην άλλη). Τις πιέζουμε από πάνω με κουτάλα ή με το χέρι τόσο, ώστε να σπάσουν ελαφρώς και να ανοίξουν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και τις βάζουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Γυρίζουμε το φούρνο στο Gril και ψήνουμε τις πατάτες για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

Προαιρετικά τις σερβίρεις με ελαιόλαδο, αν θες. Τις τρως σκέτες ή σε σαλάτα ή συνοδευτικό σε κυρίως πιάτο.