Οικονομικός Γάμος! 7 Βήματα για να Μειώσεις το Κόστος

«Χωρίς δεκάρα, πώς θα παντρευτούμε», λέει το γνωστό άσμα, όμως εμείς είμαστε εδώ για να το διαψεύσουμε! Το κοστος γαμου τα προηγούμενα χρόνια ούτε που θα μας ένοιαζε, η διαδικασία του γάμου ήταν σε προδιαγραφές χολυγουντιανής παραγωγής. Οι οικογένειες του ζευγαριού ξόδευαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ακόμη και σήμερα, ορισμένοι εξακολουθούν να το κάνουν.

Όμως, δεν είναι δυνατόν για ένα νέο ζευγάρι που θέλει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, να αποτελεί λόγο αναβολής του γάμου ο χαμηλός προϋπολογισμός! Όλες θέλουμε το καλύτερο για εκείνη τη μέρα μια και είναι ιδιαίτερα σημαντική για την σχέση μας μια και γιορτάζεται επίσημα, όμως τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ απλά αν το θέλουμε πραγματικά!

7 βήματα για να μειώσεις το κοστος γαμου στο μισό

1. Κόστος νυφικού: Ναι, θέλεις εκείνη την ημέρα να μοιάζεις με πριγκίπισσα και να φορέσεις το καλύτερο νυφικό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις ολόκληρη περιουσία! Επομένως, δεν είναι ανάγκη να επισκεφθείς τους γνωστούς οίκους μόδας για να ντυθείς νυφούλα! Αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις υπέροχες δημιουργίες και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές! Το ίδιο ισχύει και για το κοστούμι του γαμπρού!

2. Φωτογράφος: Εδώ κι αν θέλει πολύ καλή έρευνα αγοράς! Το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ. Ψάξε πολύ καλά για τον επαγγελματία που θα επιλέξεις και φρόντισε να δεις δείγματα από δουλειές του!

3. Δεξίωση: Σκέψου το καλά και αποφάσισε για το αν χρειάζεται να πας απαραίτητα σε κάποιο κτήμα. Το κόστος μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 60 ευρώ ανά άτομο. Έχεις σκεφτεί ότι η γιορτή των γάμων σας μπορεί να γίνει άνετα ακόμη και σε μια παραλία με σουβλάκια και μπύρες; Ζούμε σε μια εποχή όπου το «κυριλέ» έχει απομυθοποιηθεί εντελώς και στο κάτω κάτω το μόνο που μετράει είναι η καλή διάθεση! Άσε που οι πιο ηλικιωμένοι θα θυμηθούν τα νιάτα τους!

Κοστος-γαμου-1-womanoclock

4. Καλεσμένοι: η μητέρα των μαχών. Αν οι γονείς σας έχουν σκοπό να καλέσουν τον μπατζανάκη του τρίτου ξάδερφου του κουνιάδου του μακρινού θείου απ’ το χωριό, κόψτε τους τον αέρα! Ναι, μπορεί να χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα ότι εκείνοι πληρώνουν, ας τους υπενθυμίσει όμως κάποιος ότι ο γάμος είναι δικός σας. Άν αναρωτιέσαι για το ποιοι θα παρεξηγηθούν που δεν θα παρευρεθούν στη δεξίωση… τότε μάλλον δεν είναι τόσο σημαντικοί για σένα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Ξυδάκι λοιπόν.

5. Μουσική: Αν πρέπει να επενδύσεις κάπου, είναι το μουσικό ρεπερτόριο. Ωστόσο δεν είναι ανάγκη να πληρώσεις ορχήστρα. Ένας dj μπορεί να σου βρει λύση για όλα τα γούστα κι αν ψάξεις καλά, μπορείς να τον «κλείσεις» σε καλή τιμή.

6. Μπομπονιέρες: Ήξερες ότι το handmade είναι πολύ της μόδας; Σκέψου ότι θα μπορούσες άνετα να φτιάξεις εσύ η ίδια τις μπομπονιέρες σου με τη βοήθεια συγγενών και φίλων βεβαίως. Μόνο και μόνο η γιορτινή διάθεση, τα γέλια και η ανάμνηση αυτής της προετοιμασίας, αξίζει πραγματικά τον κόπο!Κοστος-γαμου-2-womanoclock

7. Μακιγιάζ – χτένισμα: Αν ο γάμος είναι προγραμματισμένος το απόγευμα, μπορείς άνετα να επισκεφθείς όποιο κομμωτήριο θέλεις και να ζητήσεις το χτένισμα που σου αρέσει, χωρίς να πεις απαραίτητα ότι παντρεύεσαι. Για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, μπορείς να το κάνεις μία με δύο φορές λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο. Για το μακιγιάζ, μπορείς να κάνεις το ίδιο όπως επίσης και με το μανικιούρ σου, μία ημέρα πριν από την τελετή για να είναι και φρέσκο!

Μην αισθάνεσαι άσχημα ή μειονεκτικά που δεν μπορείς να πληρώσεις όσα χρειάζονται για τον ιδανικό γάμο που είχες φανταστεί… Σημασία έχει ότι κατάφερες να βρεις τον άνθρωπο των ονείρων σου, που σ’ αγαπάει και σε στηρίζει όσο κανένας! Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα βίο ανθόσπαρτο!