Κόκκινο Ζεστό Κρασί με Φρούτα και Μπαχαρικά

Υλικά για το Ζεστό Κρασί

  • 1500ml (2 μπουκάλια) κόκκινο κρασί
  • 2 πορτοκάλια το χυμό και τις φλούδες ξεχωριστά
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • 3/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 8-10 γαρύφαλλα
  • 2-3 ξυλάκια κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 2 αστέρια γλυκάνισου ή 1-2 πρέζες από φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο,

Εκτέλεση
Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε τις φλούδες. Μπήγετε τα γαρύφαλλα στις φλούδες πορτοκαλιού και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτοντας τόσο κρασί ώστε να σκεπάσει την επιφάνεια της ζάχαρης. Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου λιώσει όλη η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα με μέτρια φωτιά να βράσει 2-3 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί και να θυμίζει σιρόπι. Χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο κρασί ανακατεύοντας. Προσοχή! μην αφήσετε το κρασί σας να βράσει αλλά να ζεσταθεί και σερβίρετε αμέσως (ζεστό) με μία φέτα από πορτοκάλι ή λεμόνι ή μήλο.
Η συνταγή είναι ιδανική για κρύες χειμωνιάτικες μέρες και για όλα σας τα τραπέζια!Απελευθερώνει χαρές και όμορφες στιγμές! Ιδανικό ποτό και για ερωτικές βραδιές.

No Comments Yet

Comments are closed