Τι πρέπει να Γνωρίζεις πριν Βάψεις τα Μαλλιά σου Ξανθά

ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Πάνε οι εποχές που καταλήγαμε με ακραίες αποχρώσεις του ξανθού στα μαλλιά μας. Τώρα, όπως σωστά προστάζει και η μόδα, οι γυναίκες επιλέγουν πιο φυσικές αποχρώσεις -κοντά στα χρώματά τους- για τα μαλλιά.
Βέβαια, ανάμεσα στις τεχνικές και το χρώμα βαψίματος, τα ξανθά μαλλιά και το ξάνοιγμα αυτών παραμένουν πρώτα στη λίστα. Ακόμη και για τις πιο φυσικές αποχρώσεις όπως του μελιού και της καραμέλας, το ξάνοιγμα των μαλλιών παραμένει σχεδόν απαραίτητο για την επιτυχία του αποτελέσματος.

Αν έχετε επιλέξει να βάψετε τα μαλλιά σας ξανθά να έχετε κατά νου μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε σωστά χωρίς να καταστρέψετε τα μαλλιά σας και κυρίως να μην φύγετε από αυτό που λέμε “φυσικό χρώμα”… το τεχνητό ξανθό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φαίνεται φτηνό, αλλά αντιθέτως, να κόβει την ανάσα.

Αν θέλετε τα ξανθά μαλλιά σας να φαίνονται φυσικά, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για σίγουρη επιτυχία….

1) Το ξάνοιγμα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με καλή αίσθηση του χρώματος. Τα ανοιχτόχρωμα ξανθά μαλλιά είναι πιο όμορφα όταν φαίνονται ΦΥΣΙΚΑ…
Αποφύγετε να ξανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας περισσότερο από 2-3 τόνους. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το χρώμα των φρυδιών σας. Το χρώμα των μαλλιών σας θα φαίνεται τεχνητό αν υπάρχει τεράστια διαφορά χρώματος ανάμεσα στα μαλλιά και τα φρύδια σας.

Οδηγός για τέλειο ξανθό!

ξανθα-μαλλια-χωρις-να-κιτρινιζουν--womanoclock2) Δείξτε μεγάλη προσοχή όταν περνάτε βαφή σε ήδη ξανοιγμένα μαλλιά. Η διαφοροποιημένη δομή της τρίχας (λόγω του ξανοίγματος) μπορεί να οδηγήσει σε χρώματα που δεν περιμένατε. Μπορεί, για παράδειγμα, το χρώμα των μαλλιών να φαίνεται πιο έντονο και φωτεινό απ’ ό,τι στη συσκευασία ή περισσότερες χρωστικές να διεισδύσουν στην τρίχα, με αποτέλεσμα να βγει πιο σκούρο απ’ ό,τι θα θέλατε. Για να είστε σίγουρες για το αποτέλεσμα κάντε πάντα ένα τεστ πριν, βάψτε μόνο μία τούφα από τα μαλλιά σας και όχι σε μπροστινό σημείο. Αν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό προχωρήστε στη βαφή των μαλλιών

3) Όταν χρησιμοποιείτε ισχυρά οξυζενέ και υλικά ξανοίγματος για να επιτύχετε μεγάλες διαφορές ξανοίγματος στο χρώμα των μαλλιών σας, είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να μην αφήσετε το διάλυμα στα μαλλιά σας περισσότερο από 45 λεπτά και να χρησιμοποιείτε primers (ειδικά για ξανθά μαλλιά) που προστατεύουν τα μαλλιά από το σπάσιμο. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστρέψετε την ποιότητα τους.

Πως να επιλέξεις το τέλειο ξανθό!

4) Αν είστε ήδη ξανθιά και θέλετε να επιτύχετε ακόμα πιο ανοιχτό χρώμα τότε το σπρέι ξανοίγματος είναι η ιδανική λύση για εσάς. Τα σπρέι αυτά ξανοίγουν τα μαλλιά σας κατά ¼ ανά εφαρμογή. Ο ήλιος και ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι θα ενισχύσουν το αποτέλεσμα. Με υπομονή θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να καταστρέψετε τα μαλλιά σας.

5) Σιχαίνεστε την κοκκινωπή απόχρωση των μαλλιών σας κάτω από τις ακτίνες του ήλιου; Αυτές οι κόκκινες χρωστικές δίνουν στα ξανθά μαλλιά την γνωστή ανεπιθύμητη κίτρινη απόχρωση. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αφαιρεθούν από τα μαλλιά οι κόκκινες χρωστικές ώστε να αποκτήσετε ξανθα μαλλια χωρις να κιτρινιζουν . Έχουν αναπτυχθεί ειδικά προϊόντα ξανοίγματος και βαφές για μαλλιά που αρχικά ήταν κοκκινωπά. Οι βαφές αυτές βοηθούν στην εξουδετέρωση της ανεπιθύμητης κίτρινης απόχρωσης.

ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ
6) Για να αποφύγετε το συχνό ξάνοιγμα, η νέες τάσεις (όπως πχ blonette, συνδυασμός του καστανού με ξανθό) και η τεχνική μπαλεγιάζ που ακολουθεί η αγαπημένη μας Jennifer Aniston χρόνια τώρα, είναι καλή επιλογή για εσάς. Ο στυλίστας των μαλλιών σας θα προσθέσει ανταύγειες στα καστανά μαλλιά σας για να δώσει την επιθυμητή διαβάθμιση των φυσικών τόνων.