Σουπα… Σοκολατας!

Θα αρχίσουμε από τα άσχημα νέα: αυτή η σουπα σοκολατας παχαίνει. Όχι πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν είναι καλό να την τρως κάθε μέρα. Πάμε και στα καλά νέα γιατί είναι περισσότερα. Αυτή η σούπα, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Ειλικρινά, είναι ένα φάρμακο για την ψυχή. Έχεις τσακωθεί με τον σύντροφο ή με τη μάνα σου; Πέρασες μια κακή μέρα στη δουλειά; Δεν πάει τίποτα καλά στη ζωή σου; Ε, μ’ αυτό το γλυκό πιάτο θα τα ξεχάσεις όλα.

Στην περίπτωση, δε, που έχεις τσακωθεί με κάποιον από το σπίτι, απλά απαγόρευσέ του να δοκιμάσει την σουπα σοκολατας. Ούτε μία κουταλιά. Είναι η τέλεια εκδίκηση.

Τι θα χρειαστείς

  • 125 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι χοντροκομμένο αμύγδαλο, φουντούκι ή καρύδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σπας σε ένα μπολ την σοκολάτα γάλακτος (σε μικρά κομμάτια). Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζεις το γάλα μαζί με τη μία κούπα κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσουν (πρέπει να δεις λίγες μπουρμπουλήθρες), ρίχνεις το μείγμα μέσα στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.Χτυπάς την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύεις απαλά μέσα στη σούπα.

Προαιρετικά, μπορείς να γαρνίρεις με το φουντούκι, το αμύγδαλο ή την καρύδα. Βάζεις πιτζάμες, ανοίγεις laptop, κλείνεις το κινητό και ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ!